More

  ForsVC en ROM Utrecht investeren 2 miljoen in Mystic Forge

  ForsVC en ROM Utrecht Region investeren 2 miljoen euro in publisher Mystic Forge, een nieuw bedrijf van, onder andere, Paul Hanraets.

  Mystic Forge is een nieuw publishing label, dat Hanraets opricht samen met Randy Greenback en Vernon Vrolijk. De drie kennen elkaar van hun tijd bij uitgever Good Shepherd Entertainment, waar Hanraets mede-oprichter en COO van was.

  Maatwerk, kennis en creativiteit

  Mystic Forge richt zich op PC games in het strategie, simulatie en RPG genre. “Geen one-size-fits all”, zegt Hanraets. “Professioneel maatwerk, kennis en creativiteit, met oog voor de context. Dat is wat wij bieden.” Die waarden herkende hij bij ForsVC en ROM Utrecht. “Vanaf onze eerste gesprekken was het duidelijk dat zij deze strategische visie en ambities deelden. Met de investering van 2 miljoen euro zijn we in staat om ons portfolio te verbreden, en nieuwe veelbelovende titels op de markt te brengen.”

  “De huidige uitgeversmarkt is rijp voor verandering”, zegt Eric Diepeveen, venture partner bij ForsVC. “De unieke aanpak van Mystic Forge positioneert hen perfect om dit moment te benutten. We geloven dat ze een belangrijke speler zullen worden, die uitzonderlijke en boeiende games levert.”

  Jeffrey Williams, senior investment manager bij ROM Utrecht Region, vult aan: “Onze strategische investering in Mystic Forge is in lijn met ons doel om de regio Utrecht verder te ontwikkelen als hub voor technologische en creatieve industrieën.”

  Aan Utrechts kantoor wordt gewerkt

  Op dit moment staat de handelsnaam Mystic Forge bij de kamer van koophandel nog ingeschreven op een adres in Noordwijkerhout. Er wordt echter gewerkt aan een fysiek kantoor in Utrecht. We vroegen Hanraets of de keuze voor Utrecht te maken heeft met de investering. “We hebben verschillende opties overwogen, maar uiteindelijk is het al in een vroeg stadium Utrecht geworden. Enerzijds vanwege de nabijheid van de talentpool en Nederlandse indie en media scene. Anderzijds als onderdeel van de investering en afspraken waarbij wij onze expertise en netwerk in het regionale games ecosysteem zullen inbrengen.”

  Foto bovenaan: Hanraets en Williams tijdens Indigo waar de deal bekrachtigd werd.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img