More

  Hoe je je studio niet moet runnen en advies voor een krap budget

  De Dutch Game Day powered by Control krijgt een derde editie. Om vast in de stemming te komen voor 3 oktober blikken we de komende tijd terug op talks van de Dutch Game Day 2023.

  Uit de talks van Rami Ismail en Koen Deetman leren we wat moet je vooral niet moet doen als je een game studio wil runnen, en hoe je het meeste uit een krap budget haalt.

  Hoe je een game-studio niet moet runnen

  In zijn 2023 Game Day talk vertelt Rami Ismail hoe je je studio niet moet runnen, zodat je een betere studio wordt. Hij daarbij wel dat zijn advies geen ‘waarheid’ of ‘dogma’. Ismail deelt dingen die hij heeft gezien, gevoeld en gedacht en waarvan hij denkt dat ze relevant zijn voor anderen. “Als je het niet met me eens bent, luister dan vooral niet naar me”, is het eerste advies dat hij deelt.

  Deliver Us Mars, AA/AAA-development met een krap budget

  Koen Deetman legt in zijn Dutch Game Day 2023 talk uit hoe ze tijdens development van Deliver Us Mars creatiever en efficiënter zijn gaan werken. Als gevolg daarvan hebben ze AA/AAA production values weten te bereiken, ondanks de beperkte teamgrootte en een bescheiden budget.

  Meer talks?

  Alle Dutch Game Day talks zijn terug te kijken via het YouTube-kanaal van de Dutch Games Association. Wil je geen talk missen, hou dan de Control website in de gaten of abonneer je op de DGA YouTube.

  Dutch Game Day 2024

  De Dutch Game Day 2024 vindt op 3 oktober plaats in Beeld & Geluid in Hilversum. Heb jij er nu al net zoveel zin in als wij, dan kan je hier vast je kaartje kopen voor het speciale early bird tarief. Wil je een plekje op de expo, of heb je interesse in sponsoring, stuur dan een email naar de Dutch Games Association.

  Het evenement is een samenwerking tussen Dutch Media Week, Dutch Games Association en Control. De rol van Control is het programmeren van het congres. Dutch Media Week integreerde de game-dag in hun bredere programmering, de Dutch Games Association regelde alle praktische zaken.

  Beeld: Arno Landsbergen

  Exposure HKU Games | 28 en 29 juni | Bibliotheek Neude in Utrecht | Toegang is gratisspot_img

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img