More

  GainPlay Studio houdt eind mei op te bestaan

  In 2006 begonnen HKU studenten Floris Versendaal, Wouter Ram, Jan Jonk en Remi Newton (26) Dreams of Danu, een studio die games ontwikkelde die je met je hersenen kon besturen. In 2012 werd Dreams of Danu GainPlay Studio en in 2014 sloot Teun Aalbers zich aan bij het team. Eind deze maand komt er een einde aan het avontuur en houdt serious game developer GainPlay Studio op te bestaan.

  “Helaas moeten we bij deze bekend maken dat GainPlay Studio ermee gaat stoppen”, is er op de website te lezen. “12 jaar lang hebben Jan Jonk, Remi Newton en Teun Aalbers samen mogen werken met geweldige collega’s, partners en klanten in zorg, onderwijs en duurzaamheid. Om zoals we op onze website altijd zeiden ‘de wereld een klein stukje beter te maken’. Met die overtuiging hebben we altijd ons werk gedaan en onze ziel en zaligheid in onze projecten gestopt.

  “Dichtbij onszelf gebleven”

  We hebben talloze mooie en ontroerende momenten gehad in de afgelopen jaren. Ondernemen in zorg en onderwijs brengt unieke kansen en uitdagingen met zich mee. Waar we altijd met veel energie aan hebben gewerkt. Wij zijn trots op de games die we gemaakt hebben. En we zijn trots op de manier waarop we dat gedaan hebben. We zijn altijd dicht bij onszelf gebleven. En we zijn er trots op dat we ook de afsluiting van GainPlay op onze eigen manier kunnen doen.

  Begin april 2024 werd duidelijk dat het niet langer mogelijk was om door te blijven gaan met onze werkzaamheden. Projectwerk doen is en blijft gevoelig voor tegenslagen en dit keer vielen er net iets teveel dubbeltjes naar de verkeerde kant.”

  Uit de oude doos

  In de papieren Control nummer 24 uit 2011 publiceerde Control een reportage over Dreams of Danu. Die is hier online terug te lezen. Hieronder de trailer van Mindout, een Deams of Danu/GainPlay game uit 2011.

  Beeld bovenaan: Vedea Spelletjesbos van GainPlay

  Exposure HKU Games | 28 en 29 juni | Bibliotheek Neude in Utrecht | Toegang is gratisspot_img

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img