More

  Surmount is de eerste game die het Midgame Fund tekende

  Surmount is een physics-based bergklim-platformer, remote ontwikkeld door Nederlander Jasper Oprel en de Franse Indiana-Jonas. De twee ontmoetten elkaar tijdens de pandemie, toen ze online Animal Crossing speelden. Kort daarna begonnen ze te werken aan een game-prototype dat uitgroeide tot Surmount. Oprel heeft al het programeerwerk voor zijn rekening genomen. Jonas was verantwoordelijk voor het tekenen en modellen.

  Met gevaar voor eigen leven zwiep je jezelf op grote hoogte van het ene punt naar het andere, op weg naar de top van Mount Om. Onderweg kom je allemaal excentrieke personages tegen. Elk van hen heeft een eigen reden om de reis naar de piek te maken. Je kan in je eentje klimmen of met iemand anders. Als klimmer kan je niet alleen je niet alleen je klimuitrusting aanpassen en upgraden, je kan ook je uiterlijk naar eigen voorkeur aanpassen

  Bij het pitchen kwamen ze terecht bij het Midgame Fund. De investeerders waren enthousiast en zo werk Surmount de eerste game die financiering ontving van het Nederlandse fonds.

  De game is voor €14,99 te koop op Steam en in de Nintendo eShop.

  Exposure HKU Games | 28 en 29 juni | Bibliotheek Neude in Utrecht | Toegang is gratisspot_img

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img