More

  Mysterieuze tuinier-game Grunn wint A MAZE Award

  Grunn, de mysterieuze tuinier-game van Sokpops Tom van den Boogaart, heeft de A MAZE Digital Moment Award gewonnen.

  “Op het gebied van games zijn er maar weinig ervaringen die er in slagen zulke ogenschijnlijk ongelijksoortige elementen te combineren tot de rustige kunst van het tuinieren en de verontrustende kilte van horror”, zegt jurylid Vanessa Amoah Opoku in haar lofrede. “Toch weet Grunn deze samensmelting te bereiken met een artistieke finesse die alle lof verdient. De unieke esthetiek, tegelijkertijd vreemd en aantrekkelijk, lokt spelers in een langzaam verlopend verhaal dat net zo organisch is als het gras dat je moet maaien.

  Toch schuilt er onder het ogenschijnlijk alledaagse tuinieren een verhaal met een griezelige ondertoon, waardoor het per ongeluk doden van een vogel een reden voor existentiële angst wordt. Het is een game die je niet alleen laat nadenken over de virtuele wereld, maar ook over je acties daarin. Voor zijn vermogen om te innoveren binnen het game-medium en voor de emotionele reis waarop het spelers meeneemt, eren we Grunn van Tom van den Boogaart met de Digital Moment Award.”

  Spel over tuinieren

  Grunn is een spel over tuinieren dat zich afspeelt in een alledaags dorp op het platteland in het hoge noorden van Nederland. Een tuinman wordt ingehuurd om in het weekend wat onderhoudswerk te doen. Dat is het begin van een mysterieus verhaal.

  De release van Grunn staat gepland voor later dit jaar, maar de game is al wel te wishlisten op Steam.

  Foto bovenaan door Jens Keiner: A MAZE Award winnaars (met midden rechts Aran Koning, Tom van den Boogaart en Tijmen Tio), jury en anderen

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img