More

  Belgian Game Awards dit jaar samen met Gameforce

  FLEGA en Belgian Games werken dit jaar voor de Belgian Game Awards samen met Gameforce België. De awardshow vindt op 18 oktober plaats in de Brussels Expo. De volgende dag barst daar de Belgische editie van Gameforce los.

  De awards

  De award categorieën van dit jaar zijn:

  • Belgian Game of the Year
  • XR Game of the Year
  • Best Applied Game
  • Best Narrative
  • Best Audio
  • Best Visual Art
  • Best Game Design
  • Best Multiplayer
  • Most Anticipated Game
  • Student Game of the Year
  • Audience Award (gekozen door het publiek)

  Daarnaast worden er studioprijzen uitgereikt voor:

  • Most Promising Start-Up Studio
  • Changemaker of the Year
  • Best Tech Provider

  Voorwaarden en deadlines

  Aanmelden van games en studios kan tot 21 mei via de Belgian Game Awards website. Om dit jaar kans te maken moeten games zijn uitgekomen tussen 31 maart 2023 en 21 mei 2024. Voor de award van Most Anticipated Game gelden aparte regels. Om je game daarvoor in te kunnen dienen moet deze uitkomen tussen 19 oktober 2024 en 31 december 2025. Aanmeldingen voor deze award zijn open tot 16 augustus.

  Studenten games worden niet door de studenten zelf aangemeld, maar door de opleidingen. Die hebben daar tot 28 juni de tijd voor.

  Gameforce en Steam event

   Bezoekers van Gameforce kunnen op 19 en 20 oktober op het Belgian Game Awards paviljoen de games van genomineerden en winnaars spelen. Daarnaast staat er voor dit jaar ook een Belgian Game Awards Steam Event gepland. Daarin is er niet alleen oog voor de kanshebbers van dit jaar. Genomineerden en winnaars van vorige edities kunnen ook deelnemen om zo een brede showcase van Belgisch talent te laten zien. De exacte data voor het Steam Event worden binnenkort bekendgemaakt.

   Een foto van de winnaars van vorig jaar.

   Nieuwsbrief

   OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

   Nieuws en tips

   KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img