More

  Over modulair design en een reis van poëzie naar pixels

  De Dutch Game Day powered by Control krijgt een derde editie. Om vast in de stemming te komen voor 3 oktober blikken we de komende tijd terug op talks van de Dutch Game Day 2023.

  The Tale of Bistun: een reis van poëzie naar pixels

  Narrative designer Ehsan Tahmoures stond gepland als spreker voor de Dutch Game Day 2023. Helaas kreeg hij geen visa, waardoor hij niet aanwezig kon zijn. Zijn Black Cube Games collega Ali Boroumand nam het van hem over en deelde het verhaal van The Tale of Bistun. Hij vertelde hoe ze een een romantisch verhaal gebaseerd op Perzische mythologieën geschikt maakten voor een modern medium.

  Hoe modulair narrative design hielp bij het uitbreiden van At Eve’s Wake

  Freelance narrative designer Bertine van Hövell gaf ons een kijkje achter de schermen van At Eve’s Wake. De opzet van een modulaire visual novel maakte het makkelijk om het verhaal uit te breiden voor de Definitive Edition. Ze deelde daarnaast de lessen die het team leerde van het ontwerpen van een complexe narrative game als At Eve’s Wake, en hoe ze die nieuwe kennis hebben toegepast op onze laatste content update.

  Meer talks?

  Alle Dutch Game Day talks zijn terug te kijken via het YouTube-kanaal van de Dutch Games Association. Wil je geen talk missen, hou dan de Control website in de gaten of abonneer je op de DGA YouTube.

  Dutch Game Day 2024

  De Dutch Game Day 2024 vindt op 3 oktober plaats in Beeld & Geluid in Hilversum. Heb jij er nu al net zoveel zin in als wij, dan kan je hier vast je kaartje kopen voor het speciale early bird tarief. Wil je een plekje op de expo, of heb je interesse in sponsoring, stuur dan een email naar de Dutch Games Association.

  Het evenement is een samenwerking tussen Dutch Media Week, Dutch Games Association en Control. De rol van Control is het programmeren van het congres. Dutch Media Week integreerde de game-dag in hun bredere programmering, de Dutch Games Association regelde alle praktische zaken.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img