More

  Paladin Studios moet na 19 jaar de deuren sluiten

  Nog geen 24 uur nadat KeokeN bekendmaakte dat ze het hele team moeten ontslaan, kondigt ook Paladin Studios hun sluiting aan.

  “Bijna 19 jaar lang hebben we ons met hart en ziel gestort op het maken van games die je laten glimlachen,” schrijft oprichter en co-CEO Derk de Geus in een verklaring. “We zijn in 2005 begonnen als een ministudio. We volgden de wendingen van de game-industrie en vonden langzaam maar zeker onze plek.” In de loop der jaren bereikte de studio een piek van 55 medewerkers. Op het moment van schrijven waren we met 45 mensen, stuk voor stuk briljante mensen met een goed hart, die samen magie creëerden.

  We hebben ook samengewerkt met ongelooflijke partners zoals Nintendo, Apple Arcade, Netflix, Zeptolab, Bandai Namco en vele anderen. En niet in de laatste plaats worden onze games door miljoenen mensen gespeeld, verdienen ze prestigieuze prijzen en brengen ze een glimlach op het gezicht van mensen over de hele wereld. Dit was een droom die uitkwam – voor ons was het zelfs DE droom die uitkwam.

  Insolventie voorkomen

  De afgelopen maanden zijn we er echter helaas niet in geslaagd om genoeg werk binnen te halen om onze burn-rate te dekken. Gisteren bereikten we een buigpunt voor onze financiële zekerheid. Verder gaan met de huidige vooruitzichten zou een onverantwoordelijke beslissing zijn geweest die waarschijnlijk tot insolventie zou hebben geleid. Daarom hebben we deze stap genomen om te zorgen voor een correcte afwikkeling, waarbij alle werknemers een fatsoenlijke ontslagvergoeding krijgen en de studio schuldenvrij blijft.”

  De Geus roept bedrijven die openstaande vacatures hebben voor ontwerp-, programmeer-, 2D-, 3D-, productie-, QA-, management- of ondersteunend personeel contact op te nemen. “Alle vaardigheden zijn hier aanwezig en onze mensen behoren tot de beste in de branche.”

  Games leven voort

  Het sluiten van de studio betekent niet het einde van de Paladin games. “Onze bestaande games blijven bestaan en we zijn van plan om ze ook in de toekomst (technisch) te blijven ondersteunen.”

  Beeld: Paladin mascotte Arthur, omringd door personages en art uit verschillende Paladin games

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img