More

  DGA roept bedrijven op mee te werken aan mini Games Monitor

  Onlangs publiceerde Dutch Game Garden (DGG) en de Dutch Games Association (DGA) de volledige resultaten van de Games Monitor 2022. Sinds dat jaar is er echter flink wat veranderd in het game-landschap. Om de industrie goed te kunnen vertegenwoordigen is er daarom meer informatie over de huidige situatie nodig.

  “Er is behoefte aan meer inzicht in de huidige stand van zaken van de Nederlandse game-industrie”, aldus de DGA. “In Nederlandse en internationale nieuwsberichten is veel slecht nieuws te lezen. Bijvoorbeeld over ontslagen en andere problemen voor de wereldwijde game-industrie. De Dutch Games Association is momenteel aan het lobbyen bij de (nationale) overheid om meer aandacht en financiering te krijgen Voor dit proces is het nodig een beter begrip te hebben van de werkelijke problemen waarmee Nederlandse game-bedrijven kampen.”

  Om dit inzicht te krijgen werken DGA en DGG aan een tussentijdse ‘mini Games Monitor’. Hiervoor kunnen bedrijven een online enquête invullen. Let op: net als bij de gewone Games Monitor is het de bedoeling dat de vragenlijst voor elk bedrijf slechts één keer wordt ingevuld. De oproep voor informatie is daarom met name gericht aan het ‘management’ van in Nederland gevestigde game-bedrijven. De enquête staat tot 10 mei live.

  Games Monitor 2022

  De meest recente Games Monitor biedt inzicht in de staat van de industrie per eind 2022. Dat rapport laat groei zien in, onder andere het aantal bedrijven en arbeidsplaatsen in de Nederlandse game-industrie.

  De Games Monitor is een samenwerking tussen Dutch Game Garden, Dutch Games Association en VGFN.

  De volledige Games Monitor 2022 is hier te lezen en te downloaden.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img