More

  Rami Ismail start gamefonds voor niet-westerse developers

  Het door Rami Ismail opgerichte Game Dev World heeft het Global Games Fund aangekondigd. Dit is een investeringsfonds voor developers in opkomende gebieden buiten de westerse wereld.

  “Het is altijd onze missie geweest om de toegang tot informatie en mogelijkheden voor developers overal ter wereld te democratiseren”, schrijft hij op X. “Maar dat is niet de enige manier waarop developers over de hele wereld worden benadeeld door waar ze wonen: toegang tot financiering van beginnende projecten is een andere manier.”

  In de eigen taal

  De Global Games Fund website weidt daar verder over uit. “Door in het Westen te wonen, Engels te spreken en games te maken die gebaseerd zijn op de westerse cultuur en mythologie, hebben ontwikkelaars structurele voordelen bij het aantrekken van financiering en investeringen van uitgevers.”

  Het Global Games Fund richt zich op ontwikkelaars buiten de westerse wereld. Developers kunnen naast Engels communiceren in het Arabisch, Spaans, Frans, Hindi, Japans, Braziliaans Portugees, Russisch of vereenvoudigd Chinees.

  Geld en ondersteuning

  Het fonds ondersteunt developers met een projectfinanciering in de prototype- en pre-productiefase. Developers kunnen funding aanvragen voor bedragen tussen de $5.000 en $50.000. Het is wel de bedoeling dat developers het geld terugbetalen, maar tegen voor hen gunstige voorwaarden. Naast geld krijgen developers toegang tot mentors die hen helpen bij zaken als creative direction, publishing, production, marketing en design.

  Het nieuws betreft slechts een aankondiging van het fonds; later dit jaar moet het fonds echt van start gaan. Pas vanaf dat moment is het mogelijk om aanvragen in te dienen.

  Game Dev World

  Voor de mensen die Game Dev World niet kennen: het is een wereldwijd online congres dat informatie toegankelijk maakt voor mensen die niet kunnen reizen en/of de Engelse taal niet machtig zijn.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img