More

  Baldur’s Gate 3 grote winnaar bij de BAFTA Game Awards

  Baldur’s Gate 3 heeft vier BAFTA Game Awards gewonnen. Daarmee was de game van het Belgische Larian Studios de grote winnaar van de avond.

  De titel werd beloond met de BAFTA voor Best Game, Music, Narrative. Andrew Wincott kreeg voor zijn rol van Raphael de BAFTA voor Performer in a Supporting Role. Hij versloeg hiervoor onder andere zijn collega Tracy Wiles, die in Baldur’s Gate 3 de rol van Jaheira speelt.

  Daarnaast won Baldur’s Gate 3 de EE Players’ Choice Award, de enige prijs waarop gestemd kon worden door het publiek.

  Larian maakt ook kans in de categorie Artistic Achievement en Multiplayer, die prijzen gingen naar respectievelijk naar Alan Wake 2 en Super Mario Bros. Wonder. In de categorie Performer in a Leading Role had Baldur’s Gate maar liefst drie nominaties. Helaas zagen Neil Newbon (die voor zijn rol van Astarion al vele awards won, onder andere bij The Game Awards), Samantha Béart (Karlach) en Amelia Tyler (Narrator) de prijs naar Nadji Jeter gaan voor zijn rol van Miles Morales in Spider-Man 2.

  In zijn dankwoord voor de award voor Best Game vertelt Larian CEO Swen Vincke dat er over de development periode van 6 jaar meer dan 2000 mensen hebben meegewerkt aan Baldur’s Gate 3

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img