More

  Vlambeer is terug (en is nu 100% van Jan Willem Nijman)

  In 2020 sloot Vlambeer, op de tiende verjaardag, de deuren. Jan Willem Nijman, mede-oprichter van de studio, heeft bekendgemaakt dat Vlambeer terug is van weggeweest en dat hij nu de enige eigenaar is.

  “Ik ben nu 100% eigenaar van Vlambeer, de studio die ik in 2010 samen met Rami Ismail heb opgericht,” schrijft hij in een verklaring. “Je kent Vlambeer misschien van indiegames als Nuclear Throne, Ridiculous Fishing, LUFTRAUSERS, Super Crate Box, GUN GODZ en uhhh, Serious Sam: the Random Encounter. Of het logo van een extreem chille beer die ook nog eens in brand staat.”

  Ook deelt hij de plannen die hij heeft met de studio. “Nadat mijn huidige onaangekondigde project klaar is, komt Vlambeer’s arcade shooter ULTRABUGS uit! Er is een update voor Ridiculous Fishing EX in de maak en die komt binnenkort uit. Verwacht veel coole nieuwe content en een aantal… onconventionele vissen.”

  “Ik wil de klassieke Vlambeer-games behouden en ervoor zorgen dat ze speelbaar blijven tot ver in de toekomst. Het is te gemakkelijk voor games om verloren te gaan in de tijd en dat is verdomd jammer. …en last but not least: Ik blijf indie-games maken met coole kleine teams, zoals ik altijd heb gedaan!”

  In een verklaring op zijn website schrijft Rami Ismail: “Uiteindelijk zijn we tot de conclusie gekomen dat Vlambeer beter af is in de handen van één van ons. Na overleg over wat dat betekent en wie dat zou moeten zijn, heb ik besloten om Jan Willem mijn aandeel in Vlambeer te laten uitkopen.

  Het huidige werk van Jan Willem sluit nog steeds nauw aan bij de esthetiek van de studio en zijn voortdurende focus op kleine games blijft bij het merk passen. Zijn vermogen om beslissingen te nemen zonder dat hij tijden en planningen moet afstemmen met een tweede partij zal Vlambeer een betere toekomst geven.”

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img