More

  Inschrijvingen Dutch Game Awards 2024 geopend

  Een nieuw jaar betekent een nieuwe ronde en nieuwe kansen voor de Dutch Game Awards. De aanmeldingen voor de 2024 editie zijn nu geopend. Om in aanmerking te komen voor een van de game awards moet de game zijn/worden uitgebracht tussen 1 juli 2023 en 30 juni 2024.

  De categorieën voor games zijn hetzelfde als in 2023: Best Game, Best Innovation, Best Student Game, Best Debut Game, Best Audio, Best Art, Best Technology, Best Game Design en Best Applied Game.

  Special Awards

  Ook de Special Awards keren in 2024 ongewijzigd terug. Met deze awards eert de DGA mensen en organisaties die op een speciale wijze een bijdrage hebben geleverd aan de Nederlandse game-industrie. Er zijn prijzen voor Best Studio, Awesome Achievement, Inclusion en een Lifetime Achievement Award. Ook voor deze awards zijn de nominaties nu open.

  Sluitingsdatum voor zowel de game awards als de special awards is 1 juli. Meer informatie is te vinden op de Dutch Game Awards website. Daar vind je ook de link om je game aan te melden.

  Dutch Media Week

  De awards worden op 3 oktober uitgereikt als onderdeel van de Dutch Media Week. Martine Spaans, General Manager van de DGA, is blij met de samenwerking die het vierde jaar in gaat: “De Dutch Game Awards hebben inmiddels een vaste plek gekregen binnen de programmering van Dutch Media Week. Naast radio en televisie krijgen ook immersieve media zoals XR en games steeds meer een plekje binnen het mediapark.

  Door de awards hier te organiseren dragen we een klein steentje bij aan het dichter bij elkaar brengen van games en andere vormen van media. Dit is daarom de uitgelezen plek om de Nederlandse game developers in het zonnetje te zetten en aan binnen- en buitenland te laten zien wat voor mooie games hier gemaakt worden.”

  Vrijwilligers

  Onlangs deed de Dutch Games Association een oproep om vrijwilligers te werven voor de organisatie van de awards. Dit heeft gelukkig een nieuw aantal vrijwilligers opgeleverd. Mocht je nu of in de toekomst een steentje bij willen dragen, stuur dan een email naar martine@dutchgamesassociation.nl.

  Om in de stemming te komen hieronder de livestream van de uitreiking van de awards in 2023.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img