More

  DGA versterkt bestuur met Jeroen Derwort en Rami Ismail

  Derk de Geus was sinds 2020 voorzitter van de Dutch Games Association. Vandaag draagt hij het stokje over aan Jeroen Derwort en Rami Ismail.

  Jeroen Derwort

  Jeroen Derwort is vanavond door de DGA-leden benoemd tot de nieuwe voorzitter. Hij is onder andere oprichter van Gamebasics, het bedrijf dat hij begin 2021 verkocht aan Miniclip.

  “Mijn doel als voorzitter van de DGA is om de verschillende sectoren in de industrie – bedrijven, indies, overheid en onderwijs – op één lijn te krijgen en te versterken, om creativiteit te stimuleren en de gamesindustrie als geheel in Nederland te laten groeien”, aldus Derwort. “Mijn belangrijkste doel is om Nederland neer te zetten als een plek waar gamestudio’s kunnen floreren. Ik kijk ernaar uit om met het huidige bestuur en de leden van de DGA samen te werken om dat te realiseren.”

  Rami Ismail

  Rami Ismail neemt de nieuwe bestuursfunctie voor Government Relations voor zijn rekening. We kennen Ismail onder andere als mede-oprichter van succesvolle indie studio Vlambeer. Maar ook als maker van tools als dopresskit, consultant en spreker op congressen in binnen- en buitenland.

  Hij wordt verantwoordelijk voor alle contacten met ‘Den Haag’. De portefeuille omvat het hoorbaar maken van de stem van de game-industrie en het samenwerken met de overheid aan beleid en ondersteuning voor de industrie. Tegelijkertijd is de nieuwe bestuurder voor de industrie het aanspreekpunt voor alles wat met politiek en overheid te maken heeft.

  Onder De Geus was lobbyen onderdeel van het voorzitterschap. Voor de zoektocht naar een nieuwe voorzitter werd besloten om deze taken af te splitsen. De afsplitsing van taken zorgt er voor dat de nieuw te kiezen voorzitter zich meer op andere zaken kan focussen. Zoals het leiding geven aan het operationele team van de DGA. Maar ook het gezicht zijn van de vereniging én de industrie. Daarnaast behoren ook het ontwikkelen van de strategie en beleid, het leggen van connecties in binnen- en buitenland tot de voorzittertaken.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img