More

  Zonder vrijwilligers geen Dutch Game Awards

  De Dutch Games Association is begonnen met de voorbereidingen voor de Dutch Game Awards. Net als de voorgaande drie edities wordt het project namens de DGA geleid door Martine Spaans. Zij wordt in de voorbereiding en tijdens de show zelf bijgestaan door een groep vrijwilligers. Zonder hen is het niet mogelijk om het evenement te organiseren

  Deels afhankelijk van vrijwilligers

  “Het merendeel van het uitvoerende werk ligt bij het operationele team van de DGA, bestaande uit Marlies van Kampen en mijzelf”, legt Spaans uit. “Om de awards financieel haalbaar te houden, is een deel van ons werk onbetaald. Daarnaast zijn we afhankelijk van vrijwilligers. Zij ondersteunen ons onder andere bij het zoeken van sponsoren, het mailen van developers om hun games aan te melden, het begeleiden van de jurydagen en het beheren van de social media. Ook op de dag zelf helpen zij ons op de dag zelf om er voor zorgen dat de award-ceremonie op rolletjes loopt.”

  Continuïteit waarborgen

  Een aantal van de vrijwilligers die de afgelopen drie jaar mee hebben geholpen zij gestopt. Daarom zoekt de DGA naar nieuwe mensen om hen te helpen. “Deze nieuwe vrijwilligers zijn nodig voor de continuïteit van de Dutch Game Awards. Het is geen goede zaak als het voortbestaan van de Dutch Game Awards afhangt van enkele personen”, legt Spaans uit. “Want als die mensen wegvallen, is er niemand meer die weet hoe bepaalde dingen worden geregeld. We documenteren het proces elk jaar goed, maar ervaring blijft toch de meest waardevolle inbreng voor een vlekkeloze organisatie.

  Alle extra handen zijn welkom, maar de DGA is ook op zoek naar vrijwilligers die kunnen helpen met specifieke zaken. “We hebben met name behoeft aan mensen die kunnen helpen bij het vinden van sponsoren en het beheren van de social media accounts. Het vergt niet heel veel tijd. Van april tot en met augustus ben je er waarschijnlijk maar 1 of 2 uurtjes per week mee bezig. In september, de laatste fase, wordt dat iets meer. Maar vele handen maken licht werk, dus ook daar zorgen we er samen voor dat het goed behapbaar blijft.”

  Wil jij meehelpen bij het organiseren van de Dutch Game Awards, stuur dan een email naar martine@dutchgamesassociation.nl

  Alle winnaars én vrijwilligers van de Dutch Game Awards 2023

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img