More

  GDC 2024 • Een overzicht van Nederlanders en Belgen

  Volgende week vindt de Game Developers Conference plaats in San Francisco. Hoogste tijd om te kijken waar in San Francisco we dit jaar de Nederlanders en Belgen kunnen vinden. Voor mensen die last minute passen willen kopen: Control is ook in 2024 weer GDC media partner. Dat betekent een leuke korting voor de lezers. Scroll naar het einde van dit artikel voor meer informatie en de kortingscode.

  We hebben ons weer door de GDC Session Viewer, de exhibitor-lijsten en GDC-gerelateerde emails geworsteld om een overzicht te maken van alle Lage Landers. Het is een grote berg aan informatie, dus het kan zijn dat we wat gemist hebben.

  Sprekers

  Baldur’s Gate 3

  Het zal geen verrassing zijn dat er een groot aantal Baldur’s Gate 3 talks is op GDC. Dit zijn ze (op programmavolgorde):

  De hele week door vind je Nederlanders en Belgen op podia in verschillende zalen. Hieronder een overzicht per dag.

  Maandag

  Dinsdag

  Woensdag

  Donderdag

  Vrijdag

  Expo-vloer

  De Belgen hebben een eigen paviljoen op de expovloer (N2801). Deelnemers zijn (in alfabetische volgorde) Apptweak, Balio Studio, Briganti, Cognition Europe, Crazy Games, Cybernetic Walrus, Cyborn, Demute, Esprits Productions, Fire Falcom, Fishing Cactus, Flanders Investment & Trade, FLEGA, Hub.Brussels, Maracas Studio, Myron Games, N-Zone, Pong Studio, Skemmi, Sparkers Data Company, Team Panoptes, Triangle Factory, Wallonia Export & Investment Agency, Wallonia Games Association en Wild Bishop.

  Er zijn ook een aantal Nederlandse organisatie met een eigen stand:

  • Breda University of Applied Sciences (N3003)
  • Poki (S657)
  • Xsens | Movella (S1643)

  En dan zijn er nog drie Nederlandse games op de expo-vloer te vinden:

  • Bulwark: Falconeer Chronicles van Tomas Sala maakt onderdeel uit van de Unity Creator Lounge
  • Once Upon a Jester van Bonte Avond maakt kans op een IGF award en is daarom speelbaar op het IGF pavilion
  • Nomori van Enchanted Works staat op de Unity Booth in the GDC Play area

  Holland Lounge

  De Dutch Games Association (DGA) organiseert ook dit jaar weer een Netherlands Lounge op loopafstand van (GDC). Deze is geopend van 20 tot 22 maart. Bedrijven die je er vindt (in alfabetische volgorde): Abstraction Games, CoolGames, Galaxy Grove, Local Heroes, MeetToMatch, MY.GAMES, Mystic Forge, One Store International, Super Menno Monster, Games for Health, Utomik. Meer informatie over alle bedrijven vind je hier.

  Dutch Courage en European Game Showcase

  Dutch Courage XL en de European Game Showcase zijn twee evenementen (deels) door en voor Nederlanders. Dutch Courage XL vindt plaats op de zondag vóór GDC, de European Game Showcase op dinsdag 19 maart. Voor Dutch Courage was er op moment van schrijven nog geen line-up online. De European Game Showcase line-up met meer informatie over de games staat op de EGS-website. Beide showcases hebben speelbare Nederlandse en Belgische games.

  Korting

  Control-lezers krijgen een korting van 10% op GDC onsite All Access, Core, of Summits passen. Gebruik bij je registratie code 10off-control-GDC2024 om je pas tegen gereduceerd tarief aan te schaffen. Een kaart kopen kan hier.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img