More

  Nova Core Chaos is gratis visitekaartje van Rogue6

  Het Belgische Rogue6 is een jonge studio bestaande uit ex-studenten van de Multimedia Design – Specialisatie Game Development aan de LUCA School of Arts in Genk. Ze maken sinds eind 2022 samen games, maar pas in april 2023 richtten ze officieel hun studio op.

  Rogue6 heeft met Nova Core Chaos de eerste game opgeleverd. Het team was ruim een maand bezig met development van de chaotische co-op kook-game die gratis te downloaden is op Steam. Lisse Dupain, mede-oprichter van Rogue6, noemt Nova Core Chaos hun visitekaartje naar de wereld. “We wilden onze reputatie opbouwen. Het is moeilijk om vertrouwen te hebben in een studio die nog nooit een game op de markt gebracht heeft en daar wilden we verandering in brengen.”

  Het is daarnaast een soort opwarmer voor hun andere game, Nova Dawn: Overload. “Dat is een multiplayer creature collector roguelite waar de speler op grote robots jaagt binnen een verlaten hoogtechnologische metropool met kleine vriendelijke robotjes aan hun zij. Die Nova’s zijn een belangrijk USP van de game. Het publiek kan zo al kennismaken met hen. Voor Nova Dawn: Overload hebben ze wel nog een visuele upgrade gekregen.”

  Nova Core Chaos is dus weliswaar de debuut-game van Rogue6, maar niet de eerste game waar ze aan werken. “We zijn al langer bezig met het maken van Nova Dawn: Overload”, zegt Dupain. “We hopen om binnen een klein jaar een demo uit te brengen. Voor het volledige spel komt daar nog een jaartje bij.”

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img