More

  KeokeN Interactive ontslaat 4 mensen

  KeokeN heeft bekendgemaakt dat ook zij genoodzaakt zijn om een deel van hun personeel te ontslaan. “We hebben helaas deze maand 4 leden van ons vaste team van 19 personen moeten ontslaan.” Schrijven KeokeN oprichters Koen en Paul Deetman in een verklaring. “Dit besluit kwam nadat wij als management al flink een flink deel van ons salaris hadden ingeleverd; de afgelopen maanden hebben we zelfs helemaal geen salaris ontvangen.”

  Aan het einde van de verklaring zeggen Koen en Paul dat ze vechters zijn en dat ze elke dag vechten om te voorkomen dat dit nog een keer gebeurt. Koen Deetman tegen Control: “Intern werken we aan verdere goede — maar radicale — maatregelen die we richting GDC aan het voorbereiden zijn.”

  Hun vechtlust is gebleken uit de pieken en dalen die KeokeN in de ruim tien jaar dat het bestaat heeft doorgemaakt. Voor de eerste game Deliver Us the Moon lanceerden ze in 2016 een succesvolle Kickstarter. Hetzelfde jaar tekenden ze een deal met uitgever Starbreeze. In 2018 kwam laatstegenoemde in zwaar weer terecht, maar KeokeN wist de game alsnog op eigen kracht uit te brengen. Ruim een jaar geleden kwam sequel Deliver Us Mars uit, dit keer met hulp van uitgever Frontier.

  Beeld: screenshot Deliver Us Mars

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img