More

  Sony snijdt in personeelsbestand. Guerrilla ook getroffen

  Sony Interactive Entertainment heeft bekendgemaakt dat hun personeelsbestand wereldwijd met zo’n 8 procent krimpt. Dit betekent dat ongeveer 900 mensen hun baan kwijtraken. Ook Guerrilla wordt genoemd als een van de studio’s waar banen verdwijnen.

  De eerste verklaring was van Jim Ryan, President en CEO bij Sony Interactive Entertainment. Daarin werd het nieuws van het banenverlies bekendgemaakt. Een aparte verklaring van Hermen Hulst, Head of PlayStation Studios, geeft meer duidelijkheid. In de VS worden in ieder geval Insomniac Games, Naughty Dog en de Technology, Creative, en Support teams getroffen.

  In Europa gaat het om de sluiting van PlayStation Studios’ London Studio en het inkrimpen van het personeelsbestand van Firesprite en Guerrilla. Hoeveel banen er in Amsterdam verdwijnen is niet bekend. Nixxes wordt niet genoemd, maar er wordt gesproken van kleinere aantallen ontslagen binnen andere PlayStation Studios teams. Het is dus niet gezegd dat Nixxes buiten schot blijft.

  “Ons doel bij PlayStation Studios is altijd geweest om de beste games voor PlayStation-fans te maken en onze wereldwijde community van studio’s bestaat uit een aantal van de meest creatieve en getalenteerde teams binnen de game-industrie” schrijft Hulst. “PlayStation 5 gaat zijn vierde jaar in en we bevinden ons in een fase waarin we een stapje terug moeten doen en moeten kijken naar wat ons bedrijf nodig heeft.”

  “Om de meeslepende, verhalende verhalen te kunnen bieden waar PlayStation Studios bekend om staat en om de kwaliteit waar we naar streven te kunnen bieden, moeten we onze manier van werken opnieuw evalueren. We hebben gekeken naar onze studio’s en onze portfolio, we hebben projecten in verschillende stadia van ontwikkeling geĆ«valueerd en we hebben besloten om met sommige projecten te stoppen.”

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img