More

  GDC 2024 • Swen Vincke, Burnout mythes, en alt.ctrl.GDC

  In de week van 20 maart vindt de Game Developers Conference plaats in San Francisco. Het volledige programma staat nu in de GDC Session Viewer. In dit artikel een aantal tips en highlights. Control is ook in 2024 weer GDC media partner. Dat betekent een leuke korting voor de lezers. Scroll naar het einde van dit artikel voor meer informatie en de kortingscode.

  Baldur’s Gate 3 geheimen

  Swen Vincke, CEO en oprichter van Larian Studios, geeft een kijkje achter de schermen bij de belangrijkste development en market uitdagingen tijdens de ontwikkeling van Baldur’s Gate 3. Ook vertelt hij hoe het team deze het hoofd probeerde te bieden, welke lessen ze hebben geleerd en waarom Larian in een unieke positie verkeerde om de game succesvol te maken.

  Hopelijk is dit niet de enige keer in de GDC-week dat we Vincke op een podium ziet. Het zou mooi zijn als hij voor Baldur’s Gate 3 ook een aantal Game Developers Choice Awards in ontvangst mag nemen.
  (Vincke op het podium bij The Game Awards)

  Burnout is te voorkomen

  Game writer Lis Moberly en game designer Tim Stobo hebben beiden aan AAA games gewerkt. Ze zien dat het bewustzijn over werkgerelateerde burnout de afgelopen jaren is toegenomen. Er bestaan echter nog steeds mythes over burnout die te maken hebben met crunch, overwerk en toxiciteit, waardoor er binnen game studio’s geen echte actie genomen kan worden.

  In hun talk duiken ze in de oorzaken, effecten van en oplossingen voor burnout. Ze ontrafelen mythes en laten ze zien hoe studio’s de emotionele en fysieke gevolgen ethisch kunnen aanpakken, personeelsverloop kunnen voorkomen en tijd en geld kunnen besparen. En dat burnout geen onvermijdelijk onderdeel is van succesvol game development.

  alt.ctrl.GDC

  Ben je even klaar met praatjes of heb je alleen een expo pas, dan kan je terecht op de alt.ctrl.GDC showcase. Daar vind je games met allerhande alternatieve controls. Voor het besturen van de geselecteerde games gebruiken spelers geen controllers, joysticks, muis en keyboard, maar onder andere hele computers, wafelijzers, flesjes, toiletbrillen, luxaflex en een schommelstoel.

  Korting

  Control-lezers krijgen een korting van 10% op GDC onsite All Access, Core, of Summits passen. Gebruik bij je registratie code 10off-control-GDC2024 om je pas tegen gereduceerd tarief aan te schaffen. Een kaart kopen kan hier.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img