More

  De officiële Le Mans game wordt in Nederland gemaakt

  Le Mans Ultimate, de officiële game van het FIA World Endurance Championship en de 24 uur van Le Mans wordt ontwikkeld door het Nederlandse Studio 397. Hun hoofdkantoor is gevestigd in Apeldoorn, maar de developers bevinden zich overal ter wereld.

  In Le Mans Ultimate kunnen spelers met onder andere beschikken over de nieuwste Hypercars uit het seizoen 2023. Daarmee racen ze op beroemde circuits die op de 2023 kalender stonden. Van Autodromo Nazionale Monza, Circuit de Spa-Francorchamps, Sebring International Raceway, Bahrain International Circuit, Algarve International Circuit (Portimão), Fuji Speedway tot het legendarische Circuit de la Sarthe in Le Mans.

  Eindelijk is het zover

  Dom Duhan, head of studio bij Studio 397, is trots op wat het team heeft afgeleverd met Le Mans Ultimate. “Het is een ongelofelijke reis geweest om zover te komen. Ik weet nog dat ik in 2017 in Parijs een presentatie gaf bij ACO [Automobile Club de l’Ouest, de organisatie achter de 24 uur van Le Mans, red] met de hoop ooit een Le Mans-titel te maken, de eerste in 20 jaar. Nu is het zover.

  Het is af als het af is

  De early access versie van Le Mans Ultimate is voor €29,99 te downloaden op Steam. Hoe lang de game in early access blijft kan de developer op dit moment nog niet zeggen. “We hebben duidelijke interne eisen waaraan het spel moet voldoen om als volledige release te worden beschouwd. Maar het kan zijn dat de community ons feedback of ideeën geeft voor features die niet mogen ontbreken in een volledige release. Of dat het ontwikkelen van sommige features langer duurt dan verwacht.”

  Le Mans Ultimate is niet de eerste race game vanStudio 397. In 2013 lanceerde de studio realistische race sim rFactor 2. De game is weliswaar een decennium oud, maar krijgt nog steeds updates.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img