More

  Weer Game of the Year award voor Baldur’s Gate 3

  Larian Studios heeft met Baldur’s Gate 3 weer een Game of the Year prijs in de wacht gesleept. Dit keer bij de D.I.C.E. Awards in Las Vegas. Larian won eerder al de Game of the Year award bij de New York Game Awards en bij The Game Awards.

  Larian was met zeven nominaties groot kanshebber bij de D.I.C.E. Awards. De Belgische studio wist vijf van de nominaties te verzilveren. Baldur’s Gate 3 won awards voor Outstanding Achievement in Story, Outstanding Achievement in Game Design, Outstanding Achievement in Game Direction, Role-Playing Game of the Year en Game of the Year.

  De game had ook twee nominaties voor Outstanding Achievement in Character. De award ging echter naar Marvel’s Spider-Man 2 – Miles Morales. Laatstgenoemde titel wist in totaal zes prijzen in de wacht te slepen. Het volledige overzicht van winnaars vind je hier.

  In de GOTY acceptatiespeech stonden director of publishing Michael Douse en head of production David Walgrave stil bij de vele mensen die de afgelopen maanden ontslagen zijn. “Ik wil dat jullie allemaal weten dat jullie getalenteerd zijn allemaal getalenteerd zijn” zei Douse. “Dat jullie ertoe doen en dat jullie de toekomst van deze industrie zijn. Laat die vlam niet doven door onze collectieve fouten.”

  “We hebben geen aandeelhouders, maar we denken ook niet aan hen”, zei Walgrave. “Alle beslissingen die we nemen komen voort uit de vraag: ‘Wat wil de speler’. We nemen geen besluiten gebaseerd op wat ons het meeste geld oplevert. Op de lange termijn verdien je het meest met het bouwen van een community en leuke games.”

  Deze video springt gelijk naar de uitreiking van de Game of the Year award

  Beeld boven aan de pagina via D.I.C.E.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img