More

  Nieuwe Kwebbelkop game heeft budget van minstens een miljoen

  Jordi ‘Kwebbelkop’ van den Bussche heeft een nieuwe game uitgebracht. Skateboard action roguelite Helskate is nu te downloaden als Steam Early Access titel. In een interview met Entertainment Business vertelt Van den Bussche dat 40 personen in zijn Amsterdamse studio Phantom Coast al bijna 4 jaar werken aan Helskate.

  Ook meldt de influencer dat het project “een prijskaartje van minstens een miljoen euro” heeft. Hiervoor heeft hij een externe investeerder aangetrokken. Edit: Ook wij beseffen dat een miljoen erg weinig is om een team van 40 personen vijf jaar aan het werk te houden. We delen in dit artikel slechts de informatie uit het EB interview.

  Voor Helskates game director Steve Swink is het niet de eerste skate game waar hij aan werkt. Van 2002 tot 2003 werkte hij als game designer voor Neversoft. In die periode ontwierp hij het New Jersey level voor Tony Hawk’s Underground. In deze video vertelt Swink over de design filosofie voor de game.

  Nog steeds in early access

  Kwebbelkops vorige game Havocado: Ragdoll Fighter kwam in 2019 uit op Steam, ook als early access titel. Bij release schatte developer Webble Games — de naam waaronder de influencer toentertijd games ontwikkelde — dat de early access periode ongeveer 6 maanden zou beslaan. De game heeft echter nooit early access verlaten.

  De studio denkt dit keer ongeveer een jaar nodig te hebben om voor een full release. “We willen echter de tijd nemen om ideeën te ontwikkelen op basis van jullie feedback om een complete ervaring te creëren, dus het kan iets langer duren”, valt te lezen op de Steam pagina van de game.

  De kern van de game ervaren

  In de huidige versie van Helskate is één wereld speelbaar. De speler ervaart deze als Anton Falcon, het belangrijkste speelbare personage. “Het belangrijkste is dat je de belangrijkste systemen en de kern van de game kunt ervaren”, schrijft de developer. “In de volledige versie zijn we van plan om meer unieke themawerelden te bevatten, inclusief alle nieuwe wapens, items, levels, vijanden en eindbaasgevechten. Het is ook de bedoeling dat de volledige versie een compleet verhaal bevat en vooral de gepolijste roguelike-ervaring op basis van feedback van de community.”

  De early access versie van Helskate is voor €24,99 te koop op Steam. Als de game de 1.0 release bereikt zal deze prijs waarschijnlijk omhoog gaan, maar Phantom Coast benadrukt dat de prijs niet te veel zal stijgen.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img