More

  Vers van de pers: News Tower uit in Steam early access

  News Tower is een media tycoon game met een jaren ’30 thema. Een roerige tijd waarin kranten nog dé bron voor nieuws waren. Het is de debuut-game van het in 2019 opgerichte Sparrow Night.

  De early access release-versie van News Tower heeft drie verhaallijnen die zich afspelen tussen 1930 en 1932. Ook kunnen spelers ruim 100 items gebruiken om hun torens te optimaliseren. Developer Sparrow Night verwacht dat de early access periode ongeveer een jaar duurt. Er staan in de periode vier updates gepland. Aan het einde van het jaar kunnen spelers kranten maken tot eind 1935. De full release van de game zal een periode van 1930 tot 1939 beslaan.

  Spelers staan aan het hoofd van een noodlijdende krant die ze weer winstgevend moeten zien te maken. Dat begint bij het aannemen van de verslaggevers en fotografen, en het ontwikkelen van een productielijn, zodat de krant niet alleen gevuld, maar ook gedrukt wordt. Ook moet je al het andere personeel aannemen, van verkopers tot schoonmakers. En je moet er voor zorgen dat je je News Tower zo efficiënt mogelijk opzet om je personeel tevreden te houden, zodat je je deadlines haalt.

  Maar wat is een krant zonder lezers? Daarom moet je ervoor zorgen dat hen boeit met het meest interessante en onafhankelijk nieuws. Dat laatste wordt je echter niet altijd makkelijk gemaakt. Niet alleen de burgemeester, maar ook de plaatselijk maffia probeert de inhoud van de krant te beïnvloeden.

  News Tower is voor €19,99 te downloaden op Steam (PC en Mac). De prijs van de early access versie is lager dan de full version van de game.

  In 2022 werd News Tower winnaar van de Indigo Award. Developer Sparrow Night ging toen nog door het leven als Studio Nul.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img