More

  Deze games kregen in 2023 geld van het Stimuleringsfonds

  De resultaten van de laatste ronde voor 2023 van de deelregeling Digitale Cultuur van het Stimuleringsfonds zijn bekend. Tijd om de balans op te maken. Vorig jaar ontvingen 19 game-projecten een totaalbedrag van €417.437 uit de deelregeling; meer dan een verdubbeling ten opzichte van 2022. Daar komt nog de €96.990 uit overige regelingen bovenop.

  Startsubsidies

   Their Place: A story told by glimpses through a windowpane  |  Leon van Oldenborgh  € 7.500
  In de verhalende game Their Place: A Story told by glimpses through a windowpane neemt de speler de rol aan van een glazenwasser die elke maand ramen wast van dezelfde bewoner. 

  Rogue Warlock  | Wild Card  € 7.500
  In het project Rogue Warlock wordt een prototype voor een nieuw fantasy action adventure game ontwikkeld. 

  Super Cargo Commander 2  | The Shoebox Diorama  € 7.500
  In Super Cargo Commander 2 wil Daniël Ernst van VR studio The Shoebox Diorama een inclusieve game-ervaring laten zien waarbij de barrières worden verwijderd voor mensen met zowel visuele als lichamelijke beperkingen. 

  News Detective | Radical Graphics € 7.500
  News Detective is een educatief spel dat is ontworpen door Radical Graphics om kinderen van 7-12 jaar kritisch te leren denken en te leren omgaan met nieuws. 

  Solis | Bram Boomgaardt € 7.452
  Solis is een intieme, narratieve game, waarin je een nacht lang de stad Solis verkent en de innerlijke mechanismen van de opkomende techgigant waarvoor je werkt ontrafelt.

  2020 Vision | Stojanowicz € 7.438
  2020 Vision door Stojanowicz is een interactief kunstproject waarin spelers via een RPG-spel het nihilisme en liminaliteit verkennen. 

  MUD.lark | Callum Dean en Michelle Lin € 7.500
  MUD.lark is een text-based roleplaying game waarin de speler een cyber-geografisch landschap verkent door te reageren op interne subjectieve en externe omgevingssignalen. 

  RAMEN4ROBOTS | Reality Wanderers € 7.500
  RAMEN4ROBOTS is een hoogwaardige VR-game die mensen op een intrinsieke manier aan het sporten krijgt. 

  Life, an incurable disease | Bomburo € 7.500
  Bomburo gaat voor het project Life, an incurable disease onderzoek doen naar het maken van een spel over dood en rouw.

  Scorched Earth | AFTERNATURE productions € 7.485
  Scorched Earth door Leandros Ntolas (AFTERNATURE productions) is een trage, sfeervolle en verhalende game.

  Andere toegekende aanvragen

  Een overzicht van de projecten die dit jaar geld hebben ontvangen uit de regeling Digitale Cultuur (in volgorde van de hoogte van het ontvangen bedrag).

   Unimaginable Red  |  Imagination of Things  € 42.000
  Unimaginable Red is een artistiek videospel door creative studio Imagination of Things dat alternatieven voor de Amsterdamse Wallen simuleert, waarbij elementen uit de verbeelding van ondervertegenwoordigde belanghebbenden worden omgezet in een speelbare ervaring.

  Card City  | Galaxy Grove  € 41.000
  Met Card City wil Galaxy Grove een stedenbouwgame creëren die het beste combineert van beide uitersten: een ontspannende gameplay-ervaring en tegelijkertijd de mogelijkheid om een levendige en overtuigende stad te bouwen met karaktervolle inwoners. 

  Scorched Earth  | AFTERNATURE productions € 24.663
  Scorched Earth van AFTERNATURE productions is een verhaal gedreven role-playing game met science-fiction elementen die zich afspeelt in de Balkan, geïnspireerd door Europese arthouse cinema.

  Nomori | Enchanted Works € 24.000
  Nomori is een mind-bending puzzle adventure game. De speler neemt de kortste weg via portals, draait de wereld ondersteboven en reist door de tijd om geesten te redden van de ondergang van hun wereld.

  ALL RISE | Heldemar € 34.500
  Met het project ALL RISE wil Heldemar een spannend, speels en toegankelijk spel ontwikkelen over het aanklagen van grote oliemaatschappijen.

  Curiosmos | Celine Veltman € 37.500
  Curiosmos is een speelse en leerzame digitale speeltuin over planeten, zonnestelsels en de wonderen van de kosmos. 

  Red Kiss: A Queer Vampire Thriller set in 80’s Berlin | Wispfire € 42.860
  Red Kiss: A Queer Vampire Thriller set in 80’s Berlin is een videogame van Wispfire die wordt gemaakt met personages in 2D-motion-capture. 

  Body.Scratch: Move to Create | Body.Scratch € 45.060
  Body.Scratch: Move to Create is een bètaversie ontwikkeld van een app/game voor kinderen om te leren coderen in een full-body experience

  Project 3 | Bonte Avond € 50.979
  Na twee succesvolle game-releases wil Bonte Avond met Project 3 de volgende stap zetten met een nieuwe game op het gebied van interactieve muziek en inclusiviteit.

  Andere regelingen

  Game-bedrijven kunnen ook aanvragen binnen andere regelingen van het Stimuleringsfonds. In 2023 is er uit deze regelingen €51.990 toegekend aan game-gerelateerde projecten. Dat is aanmerkelijk minder dan het jaar ervoor.

  Regeling Experiment

  Shuffles and Seeds | ImproVive € 9.990
  Met het project Shuffles and Seeds onderzoekt ImproVive hoe mensen zich in virtual reality identificeren met een belichaamde avatar. 

  Regeling Festivals en publiekspresentaties 

  The Overkill 2023| Stichting Guido € 42.000
  Het festival The Overkill 2023 is een speels kunst- en game-festival gericht op de impact van digitale cultuur op onze samenleving. 

  The Overkill Festival 2024 | Stichting Sickhouse € 45.000
  Overkill kreeg in 2023 zowel de subsidie voor het jaar 2023 als 2024 toegekend.

  Deadlines 2024

  De deelregeling Digitale Cultuur van het Stimuleringsfonds heeft in 2024 drie rondes. De eerste sluitingsdatum, 16 januari is al geweest. Deadlines die nog volgen zijn 16 april en 10 september. Het budget voor heel 2024 bedraagt €1.550.000. Dat is drie ton meer dan het bedrag dat vorig jaar beschikbaar was. Voor de eerste ronde is er €473.561 beschikbaar. Heb je vragen of twijfel je of je voor jouw game subsidie aan kan vragen? Neem dan contact op met het team Digitale Cultuur via digitalecultuur@stimuleringsfonds.nl of via het algemene telefoonnummer van het Stimuleringsfonds.

  Beeld bovenaan de pagina: Curiosmos. Dit project is een co-ontwikkeling tussen Nederlandse en Vlaamse developers. Vorig jaar kreeg de game geld van het VAF, dit jaar van het Stimuleringsfonds.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img