More

  GardenBuddies helpt bij het vinden van innerlijke rust

  GardenBuddies is een cosy life sim waarin je niet alleen een tuin aanlegt, maar ook spelenderwijs je innerlijke rust vindt.

  Appeltje Mutsy woont in een mooie tuin, maar is wel een beetje eenzaam. Samen met Mutsy ga je erop uit om de wereld te verkennen. Zo ontmoet je allerlei andere fruit-, bloemen- en paddenstoelenvriendjes. Die leer je beter kennen door het spelen van verschillende mini-games. Je danst, stapelt stenen, vangt insecten, gaat aan de schoonmaak en maakt muziek. Daarnaast ontdek je technieken en trucs om innerlijke rust en mentaal welzijn te vinden.

  GardenBuddies is ontwikkeld door co-op indie studio JamPics, bestaande uit Tim Buhrs en Jordy de Waal. De twee zijn al jaren bevriend en maakten al een aantal kleinere games. Geïnspireerd door, onder andere, Animal Crossing en Viva Piñata kwamen ze op het idee voor GardenBuddies. Hun eerste grote titel.

  “In essentie is GardenBuddies een ervaring die is ontworpen om vreugde, geluk en warmte te stimuleren – een safe space waar je kunt bouwen, groeien en liefhebben”, aldus de makers. Helaas eiste het maken van GardenBuddies mentale tol. In een terugblik op 2023 deelde Buhrs dat het geen makkelijk jaar was geweest met crunch, burnout en angstaanvallen. Gelukkig gaat het inmiddels beter met hem. Ook meldt Buhrs dat hem dit bij nieuwe projecten niet meer zal gebeuren.

  En het eerste nieuwe project heeft zich aangediend. Begin deze maand kondigde JamPics aan dat zij aan een nieuwe game getiteld Footsy werken. Footsy is een chaotische physics-based voetbal party game.

  GardenBuddies is voor een kleine 15 euro te spelen op PC of Nintendo Switch.

  Exposure HKU Games | 28 en 29 juni | Bibliotheek Neude in Utrecht | Toegang is gratisspot_img

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img