More

  Kickstarter voor Spilled haalt streefbedrag in 12 uur

  Er waren tijden dat we met persberichten over game Kickstarters werden overspoeld. Tegenwoordig zijn die persberichten schaars, maar er landde er gisteren weer een in onze inbox. Nog geen 12 uur had solo developer Lente nodig om het streefbedrag voor de Spilled Kickstarter te halen.

  Op een boot

  Spilled is een cosy game over het opruimen van olievervuiling. Je begint klein, maar de gebieden die je van olie moet ontdoen worden steeds groter en zijn meer vervuild. Maar het blijft een cosy game, geen druk om alles zo snel mogelijk op te ruimen. Leuk weetje: Boten spelen niet alleen een centrale rol in de game, maar ook in het leven van Lente. Ze groeide op op een boot en ze woont nu op haar eigen boot, die ze samen met haar moeder bewoonbaar maakte.

  In 2015 begon Lente met het maken van games. In eerste instantie als hobby, maar toen ze eind 2022 voor de tweede keer met haar opleiding stopte besloot ze in het diepe te springen [pun intended] en er echt voor te gaan. Ze begon ook met het posten op X (Twitter). Daar heeft ze inmiddels ruim 17.000 volgers.

  Bijbaantje in een supermarkt

  Met zo’n community is een Kickstarter weer een logische stap op geld op te halen. Helemaal met een bescheiden streefbedrag van €10.000. Een deel van het geld dat ze ophaalt met haar Kickstarter te gebruiken om fulltime aan de game te kunnen werken. Het bijbaantje in een lokale supermarkt kan de dan hopelijk opzeggen. Ook wil ze mensen inhuren om haar te helpen de game af te maken. Een derde van de opbrengsten steekt Lente in marketing.

  Op het moment van schrijven hebben 598 backers in totaal €11.276 gefund. De Kickstarter loopt nog 30 dagen. De release van de game staat gepland voor november van dit jaar.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img