More

  In party game Project Planet red je de aarde óf de mensheid

  Project Planet – Earth vs Humanity is de eerste game van het in Eindhoven gevestigde Fifth Harbour Studios. Het is een droomproject dat door Covid werkelijkheid werd.

  Sjors van der Werff, droomde er altijd al van om games te maken. De pandemie gaf hem de kans om die droom waar te maken. Samen met zijn vriend, game designer Rik Koning richtte hij Fifth Harbour Studios op om aan strategische party game Project Planet te werken.

  Doemscenario

  In de game kan je als Planet Earth de mensheid naar de knoppen helpen. Dat gaat via allerhande rampen. Hiermee verander je de aarde in een onleefbare hel, om als planeet te kunnen overleven. Denk aan inslagen van asteroïden, sprinkhanenplagen, en — hoe toepasselijk voor een game die tijdens een pandemie is gemaakt — virusuitbraken.

  “De game haalt inspiratie uit echte gebeurtenissen, voorspellingen en wetenschap; vooral voor het influenzavirus, maar ook voor de andere rampen. Spelers komen scenario’s en dilemma’s tegen die de uitdagingen weerspiegelen waarmee de mensheid is geconfronteerd en in de toekomst zal worden geconfronteerd”, aldus de developer.

  Red samen de aarde

  Voor mensen die zichzelf liever niet vernietigen is er een multiplayer met maximaal zes spelers. Daarin probeer je, in de rol van World Leaders, Industry, Media, Scientists of Public, te overleven. Maar ook dan heeft de game een donker randje. Terwijl je de aarde probeert te redden van de ondergang, strijdt je met de anderen om de macht.

  Project Planet is voor €24,50 te downloaden op Steam.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img