More

  Christian Batist is de nieuwe CEO van Lucky Kat

  Herdjie Zhou stopt als CEO van Lucky Kat. Christian Batist neemt het stokje van hem over. Zhou blijft betrokken bij het bedrijf dat hij samen met zijn broer Hernan oprichtte. Hij wordt Senior Advisor bij Fragbite, het moederbedrijf van Lucky Kat.

  “Lucky Kat is exponentieel gegroeid en ik ben ontzettend trots op de games en web3 community die we samen als een hecht team hebben gecreëerd”, zegt Zhou in de officiële verklaring. “Mijn partner Hernan en ik hebben Lucky Kat acht jaar geleden opgericht. Het is tijd voor ons om de teugels over te dragen en ik ben blij dat Christian Batist de rol als CEO overneemt. Ik ben ervan overtuigd dat Lucky Kat zal blijven bloeien onder zijn leiding.”

  Op LinkedIn account plaats hij een meer persoonlijke bericht: “Sommigen van jullie weten het misschien niet, maar de reden waarom we Lucky Kat begonnen was om een kinderdroom na te jagen na een persoonlijke bijna-doodervaring. Het zet het leven in perspectief en ik realiseerde me dat we niets te verliezen hadden terwijl we het gevoel hadden dat we het onbekende tegemoet gingen.”

  Instant succes

  “Het duurde 3 maanden vanaf de registratie bij de Kamer van Koophandel in 2015 tot de lancering van Nom Kat in de app stores, die 2 miljoen downloads had in de eerste week van lancering. Een cruciaal moment, want we realiseerden ons dat dit een geweldig startpunt was voor de studio. Sindsdien heeft het altijd gevoeld als een snelle achtbaan met hoogte- en dieptepunten, extremer dan ik ooit had kunnen voorzien”, aldus Zhou.

  Eind 2021 verkochten de gebroeders Zhou hun studio aan Fragbite. Fragbite betaalde op dat moment €5 miljoen in cash en €2 miljoen in aandelen. Afhankelijk van het behalen van bepaalde targets in 2021, 2022 en 2023 kan daar maximaal €11 miljoen bijkomen. Midden juli 2022 maakte Fragbite bekend dat ze voor het behalen van de targets van 2021 €4 miljoen extra hadden betaald. Waarvan €3 miljoen in contanten en €1 miljoen in nieuw uitgegeven aandelen Fragbite. Of de targets voor 2022 en 2023 zijn behaald wordt later dit jaar bekend.

  Blockchain biedt level playing field

  Batist is blij met de kans om Lucky Kat te leiden. “Een overstap naar web3 gaming is een spannende nieuwe stap in mijn carrière. Ik geloof dat blockchaintechnologie de oplossing is de industrie om haar spelers op een level playing field te ontmoeten; hun creativiteit belonen en een in-game economie bieden die niet alleen veilig is voor iedereen, maar ook voor ontwikkelaars, uitgevers en platformeigenaren een kernonderdeel is van de monetisation.”

  Exposure HKU Games | 28 en 29 juni | Bibliotheek Neude in Utrecht | Toegang is gratisspot_img

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img