More

  GDC 2024 • De grootste releases, Karateka en #1ReasonToBe

  In de week van 20 maart vindt de Game Developers Conference plaats in San Francisco. Het volledige programma staat nu in de GDC Session Viewer. In dit artikel een aantal tips en highlights. Control is ook in 2024 weer GDC media partner. Dat betekent een leuke korting voor de lezers. Scroll naar het einde van dit artikel voor meer informatie en de kortingscode.

  Nieuwe releases

  De eerste sprekers voor de 2024 staan live in het online schedule. Het zal niemand verbazen dat er Avatar: Frontiers of Pandora, Star Wars Jedi: Survivor, Spider-Man 2, Alan Wake II, Baldur’s Gate 3, Diablo IV en Final Fantasy XVI talks zijn. Dat zijn tenslotte een aantal van de grootste releases van het afgelopen jaar. Ook CD Projekt Red stuurt weer een flinke delegatie sprekers om Cyberpunk 2077 (Phantom Liberty) development ervaringen te delen.

  Classic Postmortem

  Maar we kijken ook uit naar verhalen over oude games, zoals de Karateka Classic Game Postmortem door Jordan Mechner. Veertig jaar na de release van de game bespreekt hij hoe hij de grenzen van de Apple II-technologie verlegde om zijn eerste succes te creëren. Aan de hand van originele design documenten, filmbeelden, prototype gameplay en meer, vertelt Mechner hoe hij zich ontwikkelde als game developer.

  Reden dat deze talk hoog op ons lijstje staat is de talk die hij in 2015 gaf in Barcelona. Een zeer open en emotioneel verhaal dat indruk heeft gemaakt.

  Beeld links via website Jordan Mechner.

  #1ReasonToBe

  Het #1ReasonToBe diversiteitspanel werd in 2013 opgezet door Brenda Romero en Leigh Alexander. In 2016 zette Rami Ismail het panel voort en in 2021 nam Laia Bee het stokje over. maar een jaar later verdween het helaas van het programma. Dit jaar is #1ReasonToBe terug met talks van vrouwen uit opkomende gebieden over de hele wereld. Zij vertellen over game development vanuit hun unieke gezichtspunten.

  Korting

  Control-lezers krijgen een korting van 10% op GDC onsite All Access, Core, of Summits passen. Gebruik bij je registratie code 10off-control-GDC2024 om je pas tegen gereduceerd tarief aan te schaffen. Een kaart kopen kan hier.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img