More

  Dutch Games Association zoekt een nieuwe voorzitter

  Derk de Geus is sinds 2020 voorzitter van de Dutch Games Association. Na bijna vier jaar vind hij het tijd om het stokje over te dragen. Tegelijkertijd wordt een deel van de voorzittertaken ondergebracht in een nieuw gecreëerde bestuursfunctie.

  Lobby bestuurder

  Er gaat veel tijd zitten in het lobbyen. Daarom heeft de DGA besloten daar een aparte functie voor te creëeren. Deze bestuurder voor Government Relations wordt verantwoordelijk voor alle contacten met ‘Den Haag’. De portefeuille omvat het hoorbaar maken van de stem van de game-industrie en het samenwerken met de overheid aan beleid en ondersteuning voor de industrie. Tegelijkertijd is de nieuwe bestuurder voor de industrie het aanspreekpunt voor alles wat met politiek en overheid te maken heeft.

  De afsplitsing van taken zorgt er voor dat de nieuw te kiezen voorzitter zich meer op andere zaken kan focussen. Zoals het leiding geven aan het operationele team van de DGA. Maar ook het gezicht zijn van de vereniging én de industrie. Daarnaast behoren ook het ontwikkelen van de strategie en beleid, het leggen van connecties in binnen- en buitenland tot de voorzittertaken.

  Er zijn stappen gemaakt

  De Geus over zijn vertrek: “De afgelopen vier jaar waren bijzonder. Ik begon vlak voor de lockdown, en sindsdien is er veel gebeurd. Ik was van tevoren bang dat het een moeilijke en ondankbare rol zou zijn, maar mijn ervaring was gelukkig het tegenovergestelde.”

  Van het handen schudden met de Koningin tot het weer tot leven wekken van de Dutch Game Awards, en alles daar tussenin: Ik heb echt geweldige dingen mogen meemaken. Het is prachtig om te zien dat je impact kunt hebben op de industrie waar je van houdt.”

  “De game-industrie begint duidelijk volwassen te worden”, vervolgt hij. “Steeds meer bedrijven zien in dat het ecosysteem waarin ze opereren belangrijk is. Games staan ook duidelijk op de radar bij de overheid – een duidelijke verbetering ten opzichte van vier jaar geleden.

  De tijd lijkt daarmee rijp om de Nederlandse game-industrie écht naar het volgende niveau te tillen. Na vier jaar ligt de basis er, en ik ben blij dat er nu verder gebouwd kan worden door een sterk bestuur en fantastisch operationeel team.”

  Interesse in een van de twee functies? Op de DGA-website vind je meer informatie over beide beschikbare functies en hoe je je interesse kenbaar kan maken.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img