More

  Inhaal Uit Nu!: 11 Sokpop games in een keer

  Sokpop doet het tegenwoordig wat rustiger aan. Toch komen de games nog zo snel achter elkaar dat we het niet bij kunnen houden. In dit artikel de games die Sokpop na Stacklands op Steam heeft uitgebracht.

  Tile Tale

  We werken van oud naar nieuw, daarom als eerste Tile Tale. Een puzzelgame waarin je tiles in een grid moet zien te duwen. Als je tiles in geometrische vormen weet te verzamelen verdwijnen ze en krijg je nieuwe vlakjes. Een soort van match 3 Sokpop-stijl.

  White Lavender

  White Lavender is een uitdagend action adventure met RPG elementen. Als insect neem je het met theelepels en potloden op tegen andere insecten. En je brouwt special thee.

  Guardener

  In arcade strategie game, Guardener, ben je een een tuinkabouter die groenten verbouwt. Je geeft de plantjes water, verwijderd onkruid, verkoopt je groenten en bouwt een legertje. Dat heb je nodig om je tuintje te verdedigen tegen wormen

  Tuin

  Tuin is ook een game over verbouwen van gewassen. Maar dan binnen een ander genre. In deze idle game gebeurt het allemaal terwijl jij je met iets heel anders bezighoudt.

  Ballspell

  Ballspell is een Zuma ‘kloon’ maar dan wel net anders. Vijanden zitten je dwars bij het vormen van rijen ballen. Zo hebben ze schilden die je schot van richting doen veranderen, en ze verplaatsen zich en veranderen van kleur.

  Wurdweb

  Wurdweb is geen nieuwe game. Adriaan de Jongh en Aran Koning van Sokpop brachten de titel al uit voor Apple Arcade. Maar de game is nu ook te koop op Steam.

  Springblades

  In action RPG Springblades vecht je je een weg door een fantasie-eiland met grappige wezentjes. Je vecht met bijenkorven, draken en gewone stervelingen. Je doel: het vinden van 3 mysterieuze edelstenen.

  Berry People

  Berry People is een game over fotograferen van bessen. Ja, dat lees je goed, bessen. Die zitten overal verstopt. Tijdens een gezonden wandeling door het bos, bloemenvelden en over heuvels en door dalen kom je overal tegen. Zet ze allemaal op de gevoelige plaat.
  [EDIT] Berry People is uitgegeven door Sokpop, maar de game is ontwikkeld door Bas Weijenberg en Jasper Oprel.

  Sokfest

  Sokfest is een online festival dat de lancering van de 100e Sokpop game viert. De personage van all 99 eerdere games kom je (weer) tegen in deze game. Sommigen zijn gelijk je vriend, maar anderen moet je een handje helpen. Maar het is niet alleen een feestje, want er blijkt toch iemand te missen…

  Frog’s Adventure

  Frog’s Adventure is een point-and-click adventure over een kikker die een brein heeft gekregen. Om gewoon weer lekker kikker te zijn moet je een fee met weinig goeds in de zin zien te vinden. Die kan je weer terug toveren.

  Mistward

  En dat brengt ons bij de meest recente Sokpop release: Mistward. Dit is een survival city-builder die zich afspeelt op een eiland omringd door mysterieuze mist. Je hebt lichtbronnen als vuur en lampen nodig om de mist tegen te houden en te ontsnappen. De materialen die je hiervoor nodig hebt verzamel je door het bouwen van huizen en dorpen. Of beter: laat eilandbewoners het zware werk voor je doen.

  Beeld bovenaan de pagina: Mistward screenshot.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img