More

  Black Cube Games verkoopt deel aandelen aan het Duitse RCP

  De in Nederland gevestigde indie studio Black Cube Games is onlangs onderdeel geworden van het Duitse Remote Control Productions (RCP). Het is geen volledige overname. “Meer een partnerschap-deal”, vertelt Black Cube CEO, Ali Boroumand.

  “RCP neemt actief deel aan de dagelijkse activiteiten van Black Cube Games”, legt hij uit. “Ze geven ons extra middelen voor productie en bedrijfsontwikkeling. Daarnaast helpen ze, onder meer, bij het vinden van externe development-projecten, de onderhandelingen van deals en geven ze juridische ondersteuning. Als onderdeel van de overeenkomst nemen ze ook een minderheidsaandeel in onze studio.”

  Alle extra hulp maakt het leven van Black Cube Games een stuk makkelijker. “We kunnen ons effectiever richten op interne projecten, terwijl we toegang krijgen tot inzichten en connecties die van onschatbare waarde zijn.”

  Toeval

  De deal kwam enigszins toevallig tot stand. “Ik ontmoette Seb Downie-Blackwell [Head of Production bij RCP, red.] bij Reboot in 2022”, zegt Boroumand. “Ik had het art-boek van onze vorige game bij me. Daarover raakten we aan de praat en dit leidde tot vervolggesprekken na Reboot. Ik bezocht twee RCP onsite dev-summit evenementen in München. Uiteindelijk werd ik aangetrokken door de fijne mensen en de goede sfeer bij RCP.”

  “We hadden het gevoel dat onze waarden goed overeenkwamen met de visie van Hendrik Lesser, RCPs CEO. Hendrik gelooft dat games de kracht hebben om een langdurige impact op de wereld te hebben, en dat we deze kracht ten goede moeten gebruiken. Daarnaast was ik onder de indruk van Sebs toewijding om ons team en bedrijf te leren kennen. De uitdagingen waar we voor staan en hoe we deze uitdagingen kunnen aanpakken. Dit heeft ons uiteindelijk laten zien dat we samen met RCP veel sneller kunnen groeien.”

  Grotere projecten

  Het doen van work for hire is niet nieuw voor Black Cube, maar Boroumand denkt wel dat het soort games waar ze aan werken anders wordt. “De afgelopen tien jaar hebben we veel externe en co-ontwikkelingsprojecten gedaan. Met de extra middelen van RCP hopen we aan grotere projecten te kunnen werken.”

  Voor The Tale of Bistun — de game die Black Cube vorig jaar uitbracht — verandert er niets. “Hiervoor blijven we samenwerken met onze uitgever IMGN.PRO”, zegt Boroumand. Over de eigen game waar Black Cube nu aan werkt kan hij nog niets vertellen. “We zitten in het beginstadium van ons volgende interne project en er is nog veel onbekend.”

  The Tale of Bistun

  The Tale of Bistun is een adaptatie van een romantisch verhaal gebaseerd op Perzische mythologieën. Op de Dutch Game Day vertelde Boroumand over de uitdagingen, en hoe ze een traditioneel verhaal geschikt hebben gemaakt voor een modern medium. Hij viel in voor narrative designer Ehsan Tahmoures, wiens visum helaas werd geweigerd. Op dit moment is Boroumand het enige Black Cube Games teamlid dat in Nederland is gevestigd. De andere negen teamleden werken remote.
  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img