More

  Oprichter van Gamebasics, Jeroen Derwort, schrijft memoires

  De Nederlandse game-industrie kent hele bekende successen, maar er zijn ook succesvolle games die voor veel mensen minder zichtbaar zijn. Een van die games is Online Soccer Manager van Gamebasics. Maar daar komt door het boek Scoren! van Jeroen Derwort, bedenker van OSM en oprichter van Gamebasics, verandering in. Hierin vertelt hij over het avontuur dat in 2001 op zijn zolderkamer in Zoetermeer begon. Toen geloofde niemand dat het wat zou worden. Uiteindelijk trok OSM miljoenen spelers, sloot Gamebasics deals met topclubs wereldwijd en groeide de studio uit tot 50. Het avontuur eindigde voor Derwort met de overname door Miniclip.

  Derwort hoopt dat zijn verhaal jonge mensen inspireert. “Ik ben altijd een introverte jongen geweest, die door het succes van OSM in een heel andere rol terechtkwam. Dat was niet altijd makkelijk, maar het heeft mij veel gebracht. Met dit boek wil ik laten zien dat je ook succesvol kunt zijn als je niet van nature een haantje de voorste bent.’ Een groot deel van de opbrengsten van het boek gaan naar het H.M. Derwort Fonds. Het fonds is vernoemde naar zijn moeder Hermina Maria Derwort-Dekker financiert. Het financiert onder meer het werk van het Kenniscentrum Angst en Stress bij Jeugd, gericht op de preventie en hulp aan kinderen met stress, angsten, zelfvertrouwen of een laag zelfbeeld.

  Foto hierboven door Mike van Bemmelen
  Beeld bovenaan de pagina: OSM

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img