More

  Klassieker The 7th Guest is nu ook te beleven in VR

  Het is dit jaar 30 jaar geleden dat The 7th Guest uitkwam. Sinds die tijd zijn er aangepaste ‘anniversary’ edities uitgekomen voor PC, mobiel en Nintendo Switch. Nu is er ook een The 7th Guest VR-versie van de game, ontwikkeld door Vertigo Games.

  The 7th Guest is een horror puzzel adventure game die zich afspeelt in een spookachtige villa. Gameplay wordt afgewisseld met live action video’s. Deze helpen spelers steeds een stukje verder in het verhaal. De VR-versie volgt het originele verhaal, maar is wel flink aangepast aan het nieuwe platform. Alle puzzels zijn opnieuw ontworpen voor VR en alle live action video’s zijn nu 3D, met behulp van volumetric video.

  “Volumetric video is net zoiets als ‘bullet time’ uit de Matrix”, zegt game director Paul van der Meer in een PC Gamer interview. “De acteurs staan in het midden van een cirkel terwijl ze gefilmd worden door camera’s rondom hen. Het resultaat is een reeks meshes met textures die elk frame worden bijgewerkt.” Hiervoor werkte Vertigo onder andere samen met het eveneens Nederlandse 4DR.

  De VR versie van The 7th Guest is voor €29,99 te koop in de PlayStation Store (PlayStation VR2), de Meta Store en via Steam.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img