More

  Van een ‘wiskundige reis’ tot een ‘business case in 20 minuten’

  De eerste Dutch Game Day talks die we delen, behandelen twee uitersten in een breed scala van onderwerpen. Freya Holmér nam ons mee op een diepgaande wiskundige reis. Richie de Wit had slechts twintig minuten nodig om mensen te helpen een business case te bouwen.

  Freya Holmér

  Freya Holmér is een freelance game-/tool developer en docent, met een focus op technical art. Naast het ontwikkelen van tools en games maakt ze video’s over tech art, wiskunde, game development en wat ze verder met de wereld wil delen.

  In haar Dutch Game Day talk stelde ze de vraag “Why can’t you multiply vectors?“. Volgens Holmér een bedrieglijk eenvoudige vraag met een complex antwoord. Ze neemt je mee op een wiskundige reis naar waanzin en verwondering. Op zoek naar antwoorden die je misschien wel een nieuwe kijk geven op de wiskundige constructies die we in onze games gebruiken.

  Richie de Wit

  De Wit begon zijn carrière bij de Dutch Game Garden, waar hij zich ondermeer bezighield met het pitchen van Nederlands games bij investeerders en uitgevers. Daarna ging hij aan de slag als Business Developer bij Robot Teddy. Sinds begin dit jaar werkt De Wit bij Raw Fury als Partner Account Manager. Daarnaast runt hij zijn eigen game business consultancybedrijf, Bear Knuckle. In die rol adviseert hij indie developer die hun games zelf willen uitgeven.

  De afgelopen zes jaar heeft De Wit gemerkt dat veel developers worstelen met het bouwen van een business case voor hun projecten. Dit omdat ze niet beschikken over kennis en de juiste gegevens die nodig zijn om een goede business case te maken. In zijn Dutch Game Day talk stelt hij in 20 minuten een business samen om te laten zien hoe je zoiets nu aanpakt.

  Meer talks?

  Alle Dutch Game Day talks zijn terug te kijken via het YouTube-kanaal van de Dutch Games Association. Wil je geen talk missen, hou dan de Control website in de gaten of abonneer je op de DGA YouTube.

  Dutch Game Day 2024

  De Dutch Game Day 2024 vindt op 3 oktober plaats in Beeld & Geluid in Hilversum. Heb jij er nu al net zoveel zin in als wij, dan kan je hier vast je kaartje kopen voor het speciale early bird tarief. Wil je een plekje op de expo, of heb je interesse in sponsoring, stuur dan een email naar de Dutch Games Association.

  Het evenement is een samenwerking tussen Dutch Media Week, Dutch Games Association en Control. De rol van Control is het programmeren van het congres. Dutch Media Week integreerde de game-dag in hun bredere programmering, de Dutch Games Association regelde alle praktische zaken.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img