More

  Er valt flink wat te gamen op het Cinekid Medialab

  Het is herfstvakantie, dat betekent tijd voor het Cinekid Festival. Op het kinderfilm- en mediafestival kijk je op locaties door het hele land de nieuwste films en series. In het Medialab in Amsterdam vind je daarnaast games en media-installaties.

  De echte game-games trekken ook dit jaar weer continue spelers. De line-up bestaat uit, onder andere, Nederlandse titels als Billy Bum Bum, Cat Cafe Manager, Robo Maestro en HackShield. Daarnaast vind je in het Medialab ook buitenlandse games als Lost in Play, Strange Horticulture (uitgegeven door Iceberg) en Tinykin (uitgegeven door TinyBuild).

  Wat het bij de meeste kinderen ook goed doet is VR. Dit jaar bestaat de VR-selectie uit Eggscape, Potion Party en The Imaginary Friend. Verder vind je in het Medialab interactieve installaties en games die je niet snel vindt op platforms als Steam. Bijvoorbeeld Voice Racers van Monobanda; een race game die je bestuurt met de hoogte van je stem.

  Laatstgenoemde titel is, samen met Eiland Expeditie, The Imaginary Friend, Billy BumBum, Cat Cafe Manager, TinyKin, Robo Maestro en HackShield, in de race voor de Cinekid Game & App award. Deze acht finalisten zijn gekozen door een jury bestaande uit Martine Spaans, Geert Nellen en Wytze Koppelman. De winnaar is gekozen door de Cinekid Junior Crew; een groep van 28 kinderen van tussen de 7 en 14 jaar. Wie er met de Cinekid leeuw vandoor gaat horen we op 25 oktober.

  Beeld bovenaan: The Imaginary Friend op het Medialab

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img