More

  New Heights is klim sim van (platte) Nederlands bodem

  Nederland is zo plat als een pannenkoek, maar toch is klimmen al jaren een populaire sport. Daarvoor kan je terecht in klimhallen, maar ook in de Nederlandse klim sim New Heights.

  In de game kunnen spelers klimmen op de hoge bergen die we in Nederland niet hebben (en zonder de gevaren die de klimsport met zich meebrengt). Naast het klimmen van grote hoogten kan je in de game ook je bouldervaardigheden oefenen.

  Het klimsysteem is gebouwd met een combinatie van inverse kinematics en physics. Dit zorgt er volgens de developers voor dat het klimmen zeer natuurgetrouw is. De klimlocaties zijn door middel van photogrammetry ingescand. Deze 3D scan-technologie zorgt ervoor dat de developers plekken uit de echte wereld aan de game kunnen toevoegen.

  New Heights wordt ontwikkeld door het Utrechtse Wikkl. Dit is een work for hire studio die werkt aan games, apps en webapplicaties. Onder de naam Wikkl Works maken ze ook eigen games, als New Heights. Wikkl oprichters Guido Boogaard en Finn van der Heide werkten eerder, samen met Wikkl programmeur Geert Beuneker, onder de naam Oogbaard aan Timebenders.

  Voor €19,99 koop je de early access versie van New Heights op Steam. Naarmate er meer content aan de game wordt toegevoegd, wordt die prijs hoger.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img