More

  Dit zijn de zes hosts voor de Dutch Game Day 2023

  De Dutch Game Day sprekers stonden al allemaal op de website, maar we willen nu graag de hosts aankondigen. Alle zes game-professionals die op 4 oktober de rol van moderator op zich nemen om op het podium alles in goede banen leiden.

  Jullie zijn op 4 oktober in de capabele handen van (in alfabetische volgorde):

  Eric Bartelson is al meer dan twee decennia jaar game-journalist. Hij begon in 1999 voor game-tijdschriften zoals PC Zone Benelux, PlayNation en GameQuest, voordat hij mede-oprichter werd van Control Magazine. Momenteel is hij hoofdredacteur van PreMortem.Games.

  Zuraida Buter is een playful arts curator met 20 jaar ervaring. Ze cureert, adviseert en documenteert evenementen, tentoonstellingen en projecten gericht op playfyl art, digitale cultuur en games. In 2020 ontving ze de Game Changer award van IndieCade. Momenteel is ze program curator voor A MAZE. / Berlijn. Ze werkt ook samen met Sickhouse aan projecten zoals The Overkill Festival en Sick Gaming Trajectory.

  Matthijs Dierckx is componist voor games (winnaar Dutch Game Award 2021), schrijver van fantasy (Het Verdwenen Woud, 2022), mede-maker van verschillende games en mede-oprichter en voormalig uitgever van het vakblad Control.

  Juney Dijkstra is XDI Operations Director bij Electronic Arts. Ze is ook de oprichter en directeur van de Game Production Community, een B2B game-industrie Discord met meer dan 5.000 leden. Eerder was Dijkstra Business Owner bij Paradox Interactive en Lead Producer bij SOEDESCO Publishing. Ze behaalde haar MSc. Game and Media Technology aan de Universiteit Utrecht.

  Rebecca Fernandez O’Shea vond een aantal jaar geleden vanuit Australië de weg naar ons land. Momenteel is ze senior graphics programmer bij Nixxes Software. Eerder werkte Fernandez O’Shea voor de Britse studio TT Games en het Nederlandse WeirdBeard Games. Ze houdt van alle aspecten van graphics programming, maar de laatste tijd heeft Fernandez O’Shea zich in haar werk bij Nixxes vooral gericht op DirectX 12 en ray-tracing.

  Karel Millenaar heeft gewerkt aan zo’n beetje alles wat je in Nederland met games kunt doen. Hij heeft games en playful interactions ontworpen voor kunst, onderwijs, musea en bedrijven. Nu richt hij zich op het maken van coole indie RPG’s en het verbeteren van Game Design Education.

  Koop nu je kaartje

  Heb jij net zoveel zin in de Dutch Game Day als wij, dan kan je hier je kaartje kopen.

  De Dutch Game Day vindt dit jaar op 4 oktober plaats in Beeld & Geluid in Hilversum. Het evenement is een samenwerking tussen Dutch Media Week, Dutch Games Association en Control. De rol van Control is het programmeren van het congres. Dutch Media Week integreert de game-dag in hun bredere programmering. de Dutch Games Association regelt alle praktische zaken

  Alle Dutch Game Day talks 2022 zijn terug te kijken via het YouTube-kanaal van de Dutch Games Association.

  Exposure HKU Games | 28 en 29 juni | Bibliotheek Neude in Utrecht | Toegang is gratisspot_img

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img