More

  Ook voor indie devs loont het om eigen tools te bouwen

  De Dutch Game Day powered by Control komt steeds dichterbij. Deze week doen we elke dag een nieuwe aankondiging van een spreker. Ramon Huiskamp legt op 4 oktober uit waarom het bouwen van tools ook voor indie developers de moeite kan zijn.

  Huiskamp is game designer en indie developer. In zijn zeven jaar in de industrie heeft hij gewerkt aan titels als Sackboy: A Big Adventure en Human Fall Flat 2. Momenteel runt hij Roofkat, een kleine indie-studio.

  Voor hun huidige project, Escaping Atlantis, bepaalt hij de creatieve richting, maar doet hij ook het meeste game design en programmeerwerk.

  Zonder tools niet haalbaar

  Door het bouwen van eigen kleine tools heeft Huiskamp geleerd dat dit niet alleen nuttig is voor grote developers om hier tijd in te investeren. Zelfs kleine teams kunnen met het ontwikkelen van eigen tools tijd besparen. Sterker nog, zonder zijn eigen tools was development van een game met zoveel personages als Escaping Atlantis niet haalbaar geweest. In zijn Dutch Game Day talk laat Huiskamp zien welke tools Roofkat gebruikt, en hoe andere developers aan de slag kunnen met tools voor hun eigen projecten.

  Koop nu je kaartje

  Heb jij net zoveel zin in de Dutch Game Day als wij, dan kan je hier je kaartje kopen.

  De Dutch Game Day vindt dit jaar op 4 oktober plaats in Beeld & Geluid in Hilversum. Het evenement is een samenwerking tussen Dutch Media Week, Dutch Games Association en Control. De rol van Control is het programmeren van het congres. Dutch Media Week integreert de game-dag in hun bredere programmering. de Dutch Games Association regelt alle praktische zaken

  Alle Dutch Game Day talks 2022 zijn terug te kijken via het YouTube-kanaal van de Dutch Games Association.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img