More

  Koningin Máxima bezoekt de Nederlandse game-industrie

  Op 12 september bezoekt Koningin Máxima, op uitnodiging van de Dutch Games Association, de Nederlandse game-industrie.

  Het bezoek vindt plaats bij Guerrilla in Amsterdam. Daar krijgt ze een rondleiding en spreekt ze met medewerkers over de groei van studio en de internationale zoektocht naar talent. Het gesprek gaat ook over Horizon Forbidden West en de weerspiegeling in games van huidige sociale en ecologische uitdagingen, en de samenwerking met het Rijksmuseum.

  De makers van Hackshield leggen uit hoe de game bijdraagt aan educatie van jongeren op het gebied van digitalisering en hoe zij zich kunnen wapenen in de digitale wereld. 

  Tenslotte spreekt Koningin Máxima met de Dutch Games Association over de Nederlandse game-industrie en de rol van games in de maatschappij. Hierbij komen zaken als creativiteit, vaardigheden en de economie aan bod en de rol van Nederland binnen de mondiale game-industrie. Maar ook de schaduwkanten van gamen worden besproken. 

  Dit is het hoogste bezoek in de historie van de Nederlandse game-industrie. Negen jaar geleden bezocht premier Mark Rutte de Dutch Game Garden in Utrecht.

  Beeld: © RVD – Martijn Beekman

  Exposure HKU Games | 28 en 29 juni | Bibliotheek Neude in Utrecht | Toegang is gratisspot_img

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img