More

  Rotterdamse Codeglue overgenomen door Behaviour Interactive

  Rotterdamse developer Codeglue is overgenomen door het Canadese Behaviour Interactive. Voortaan gaat de studio door het leven als Behaviour Rotterdam.

  Codeglue is in 2000 opgericht in Rotterdam door schoolvrienden Maurice Sibrandi en Peter de Jong. Vorig jaar werden ze bij de uitreiking van de Dutch Game Awards uitgeroepen door Best Studio. Onder meer door de lovende woorden van het eigen team. Op dit moment zijn er 30 werknemers werkzaam bij de studio. Die kunnen allemaal gewoon blijven. Ook Sibrandi en De Jong blijven aan.

  “Codeglue en Behaviour hebben veel met elkaar gemeen”, zegt De Jong, nu General Manager bij Behaviour Rotterdam. “Beide partijen hebben de evoluties van de gamesindustrie gedurende de afgelopen 23 jaar meegemaakt. We waarderen het werk en de cultuur van Behaviour enorm en kunnen niet wachten om een nieuw hoofdstuk te schrijven in zijn succesverhaal.”

  Behaviour is in 1992 opgericht en heeft al meer dan 250 games ontwikkeld voor bekende klanten zoals Microsoft, Sony, EA, Warner en Netflix. Dit is niet de eerste Europese studio van de Canadezen. Recent breidden ze uit met Behaviour UK – Noord (voorheen SockMonkey Studios) en Behaviour UK – Zuid (bestaande uit voormalige werknemers van Antimatter Games).

  Kijk in de video hieronder de uitreiking van de Dutch Game Award 2022 award voor Best Studio terug.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img