More

  Azerion verkoopt Youda Games-portfolio aan Playtika

  Azerion heeft de laatste jaren flink ingekocht, maar nu is het Amsterdamse bedrijf de verkoper. Ze doen de game-portfolio van Youda Games van de hand. Koper is het Israëlische Playtika. Met de verkoop is in eerste instantie een bedrag van 81,3 miljoen euro gemoeid. Als de Youda Games, waaronder Governor of Poker, het goed doen, dan kan dit bedrag oplopen tot 150 miljoen euro.

  Volgens Sebastiaan Moesman, Chief Revenue Officer van de Azerion Group, passen games als Governor of Poker niet goed meer binnen de strategie van Azerion. “In de afgelopen jaren hebben we ons bedrijf getransformeerd door onze digitale advertentiemogelijkheden uit te breiden, onze strategische portfolio van partner-content te ontwikkelen en de aanwezigheid en het bereik van onze in-market commerciële teams te vergroten. Als gevolg van deze verschuiving naar ons digitale advertentieplatform, zijn sociale kaartspellen minder strategisch geworden voor Azerion, terwijl ze een aantrekkelijke investeringsmogelijkheid blijven voor een industriepartner zoals Playtika. Deze afstoting zal onze business verder vereenvoudigen en ons helpen te blijven investeren in onze groeiambities.”

  Dit positieve nieuws kon Azerion wel gebruiken. Het bedrijf kwam in maart van dit jaar minder goed in het nieuws. Toen maakte de Autoriteit Financiële Markten bekend dat ze onderzoek doen naar marktmanipulatie bij Azerion. Ook de investeerders waren blij met het verkoopnieuws; na de aankondiging gisteren, steeg het aandeel Azerion met zo’n 10 procent.

  Beeld: via Steam pagina Governor of Poker 3

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img