More

  Ontwerpen van Cauldrons voor ‘Horizon Forbidden West’

  We zijn begonnen met het aankondigen van sprekers voor Dutch Game Day powered by Control. Vandaag de tweede spreker die we met veel plezier aan de line-up toevoegen: Dennis Micka, Senior World Designer bij Guerrilla.

  Micka is al zo’n tien jaar game/level designer. Tijdens zijn studie liep hij stage bij Guerrilla, waar hij werkte aan Killzone Shadow Fall. Daar kreeg hij de smaak te pakken voor het ontwikkelen van AAA-games. Toch ging hij na zijn studie eerst aan de slag als indie developer. De release van Horizon Zero Dawn deed bij Micka het verlangen om AAA-games te maken weer oplaaien. In 2017 ging hij aan de slag bij Guerrilla, waar hij nu Senior World Designer is.

  Van concept tot uiteindelijke resultaat

  Voor Horizon Forbidden West was Micka verantwoordelijk voor het design van de Cauldrons. In zijn Dutch Game Day talk bespreekt hij het creatie- en iteratieproces van de Horizon Forbidden West Cauldrons, van concept tot het uiteindelijke resultaat. Hij zoomt in op de door fans geliefde Cauldron IOTA, waarin een enorme Tallneck de hoofdrol speelt. 

  Micka geeft voorbeelden van aanpassingen in het level design tijdens elke fase van development. Hij laat zien hoe Cauldron IOTA voortbouwt op wat Horizon Zero Dawn boeiend maakt en hoe IOTA en de andere Cauldrons naar het volgende niveau zijn getild voor de nieuwe fase van Horizons sci-fi dungeon ervaring.

  Koop nu je kaartje

  Heb jij net zoveel zin in de Dutch Game Day als wij, dan kan je hier je kaartje kopen.

  De Dutch Game Day vindt dit jaar op 4 oktober plaats in Beeld & Geluid in Hilversum. Het evenement is een samenwerking tussen Dutch Media Week, Dutch Games Association en Control. De rol van Control is het programmeren van het congres. Dutch Media Week integreert de game-dag in hun bredere programmering. de Dutch Games Association regelt alle praktische zaken

  Alle Dutch Game Day talks 2022 zijn terug te kijken via het YouTube-kanaal van de Dutch Games Association.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img