More

  Tomas Sala: creatieve beperking als basis voor ontwerpkeuzes

  We zijn al een tijdje bezig met het delen van de video’s van de Dutch Game Day 2022, maar je hebt nog een paar mooie talks van ons tegoed. Zoals die van solo developer Tomas Sala.

  Eind november 2021 bracht Sala zijn eerste solo game, The Falconeer, uit. Momenteel werkt hij aan zijn tweede game, Bulwark: Falconeer Chronicles.

  Zo’n tien jaar geleden besloot Sala zichzelf te beperken door alleen game art te maken zonder het gebruik van textures. Een ontwerptraject van beperkingen en restricties biedt technische uitdagingen, maar kan ook een bron van inspiratie zijn. In zijn Dutch Game Day talk vertelt hij hoe creatieve beperkingen de basis zijn geworden voor zijn ontwerpkeuzes.

  Meer talks?

  Alle Dutch Game Day talks zijn terug te kijken via het YouTube-kanaal van de Dutch Games Association. Wil je geen talk missen, hou dan de Control website in de gaten of abonneer je op de DGA YouTube.

  Dutch Game Day 2023

  De Dutch Game Day vindt dit jaar op 4 oktober plaats in Beeld & Geluid in Hilversum. Het evenement is een samenwerking tussen Dutch Media Week, Dutch Games Association en Control. De rol van Control is het programmeren van het congres. Dutch Media Week integreert de game-dag in hun bredere programmering, de Dutch Games Association regelt alle praktische zaken.

  De eerste sprekers zijn aangekondigd en binnenkort volgen er meer. Heb jij er nu al net zoveel zin in als wij, dan kan je hier vast je kaartje kopen voor het speciale early bird tarief. Wil je een plekje op de expo, of heb je interesse in sponsoring, stuur dan een email naar de Dutch Games Association.

  Beeld bovenaan door Arno Landsbergen

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img