More

  Development Horizon Forbidden West heeft $212 miljoen gekost

  De rechtszaak tussen de FTC en Microsoft over de overname van Activision Blizzard geeft inzicht in zaken die normaliter verborgen blijven, zoals het budget van Horizon Forbidden West.

  Sony diende voor de rechtszaak een document in namens PlayStation-topman Jim Ryan. Daarin zijn belangrijke details zwart gemaakt, maar niet zwart genoeg, want de informatie is nog steeds leesbaar.

  Zo leren we dat development van Horizon Forbidden West vijf jaar duurde, van 2017 tot 2022. Op het hoogtepunt werkten er meer dan 300 fulltime werknemers aan het project. Development van de game kostte $212 miljoen. Dat bedrag is, zo lezen we, exclusief kosten voor marketing.

  Met die $212 miljoen is Horizon Forbidden West veruit de duurste Nederlandse entertainment-productie ooit. Een record dat overigens al sinds 2006 in handen van Guerrilla is. Toen was het budget van Killzone was al hoger dan dat van de film Zwartboek. Met een budget van €18 miljoen is dat tot op de dag van vandaag de duurste Nederlandse film. Een fooi vergeleken bij het budget van Horizon Forbidden West.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img