More

  Dit zijn de winnaars van de Belgian Game Awards 2023

  Edit: in de eerste versie van dit bericht miste de winnaar van de Belgian Game of the Year

  De winnaars van de Belgian Game Awards zijn bekend. Verschillende games waren in de race voor meerdere awards. Please, Touch the Artwork van Studio Waterzooi en Spookware van Beeswax Games wisten elk twee nominaties te verzilveren.

  Best Narrative

  Ghost on the Shore van Like Charlie.

  Uit het juryrapport: “Onherroepelijke keuzes in de dialoog vormen de band tussen Riley en de eigenzinnige geest die haar aanspoort tot een avontuur over atmosferische kusten, en bepalen het uiteindelijke lot van Riley. Het verhaal drijft de game en daarom worden de storytelling prestaties bekroond.”

  Best Sound

  Please, Touch the Artwork van Studio Waterzooi.

  Uit het juryrapport: “De muziek in Please, Touch the Artwork past perfect bij de ontspannen sfeer van de gamee rustgevende soundtrack voegt enorm veel waarde toe aan de spelervaring.”

  Best Graphics

  Spookware van Beeswax Games

  Uit het juryrapport: “De griezelige minigames, geïnspireerd op WarioWare, laten een overvloed aan verschillende visuele ontwerpen zien met een geheel eigen stijl.”

  XR Game of the Year

  Hubris van Cyborn

  “Het spel verlegt de grenzen van wat mogelijk is in VR en werd al snel één van de meest aantrekkelijk uitziende VR-titels die beschikbaar zijn.”

  Best Applied Game

  Please, Touch The Artwork van Studio Waterzooi

  Uit het juryrapport: “Please, Touch The Artwork is niet alleen een ontspannende puzzel ervaring; de game leert je ook over een wereldberoemde kunstenaar en inspireert spelers om een museum te bezoeken.”

  Student Game of the Year

  9 Months van Joran De Pessemier – DAE Howest

  Uit het juryrapport: “De gameplay is eenvoudig maar bereikt zijn doel: een aangrijpend verhaal vertellen door middel van een interactieve videogame en een blijvende indruk achterlaten op iedereen die het speelt.”

  Most Promising Start-Up Studio

  Godspear Games

  Uit het juryrapport: “Godspear Games heeft een achtergrond in serious games en heeft laten zien hoe goed ze zijn in het omzetten van ideeën in kwalitatieve videogames. Hun aankomende titel Textbound Tales is een boeiend spel dat het geliefde tekst gebaseerde RPG-genre combineert met een verbazingwekkende cartooneske visuele stijl en het genre daardoor nieuw leven inblaast. De studio is ambitieus en wil in de komende 4 jaar uitgroeien tot een team van 5 mensen.”

  Best Studio

  Happy Volcano

  Uit het juryrapport: “You Suck at Parking en The Almost Gone zijn zorgvuldig gemaakte games die al vanaf de eerste release een uitzonderlijke kwaliteit toonden. De games zijn een voorbeeld van de opmerkelijke vaardigheden van de studio en laten zien hoe een ogenschijnlijk eenvoudig concept kan veranderen in een onvergetelijke ervaring. Afgezien van de games zelf, koestert de studio een open, inclusieve en niet-krampachtige omgeving die prioriteit geeft aan het welzijn van het team. Ze zijn een rolmodel voor efficiënt en kwalitatief teamwerk en deze manier van werken wordt weerspiegeld in de games die ze ontwikkelen.”

  Best Belgian Esports Game

  Warhammer 40,000: Shootas, Blood & Teef van Rogueside

  Uit het juryrapport: “Warhammer 40,000 Shootas, Blood & Teef is een zeer toegankelijk spel dat multiplayer functies biedt, waaronder een versus modus die de mogelijkheden voor het organiseren van toernooien binnen het spel aanzienlijk uitbreidt.”

  Best Belgian Esports Event

  Elite Series League of Legends

  Uit het juryrapport: “De Elite Series wedstrijden zijn het hoogste niveau van Benelux esports en de opstap voor lokaal talent naar internationale faam in titels als League of Legends, Valorant en Rocket League. In de officiële LOL-league spelen de beste 8 League of Legends-teams van de Benelux, die elk hun deel van de prijzenpot van €28.000 proberen te winnen en de kans krijgen om de Benelux te vertegenwoordigen in de EMEA Masters.”

  Belgian Game of the Year
  Spookware van Beeswax Games

  Uit het juryrapport: “Spookware is een prachtige mix van hectische, snelle minigames en een grappig avontuur
  met een geweldige visuele stijl. De game voelt fris aan en laat een duidelijke impact achter
  op iedereen die het speelt. Het barst van de creativiteit en maakt je hongerig naar meer.”

  Audience Award

  You Suck At Parking van Happy Volcano wist helaas geen van de nominaties te verzilveren, maar de game werd wel door het publiek verkozen tot de beste game van het jaar.

  Beeld bovenaan de pagina via LinkedIn

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img