More

  Schildmaid MX is het resultaat van jarenlang shmups spelen

  Michiel Kroder houdt al van 2D schietspellen sinds hij Gradius begon te spelen op zijn Nintendo Entertainment System. Die liefde is nooit verdwenen. Met shmup Schildmaid MX levert hij zelfs zijn eerste eigen game in het genre af.

  “Ik heb me altijd afgevraagd waarom niemand ooit het interessante damage- and health-systeem in de Super NES-versie van U.N. Squadron verder heeft ontwikkeld”, zegt Kroder. Daar begon het idee voor Schildmaid MX. Samen met programmeur en co-designer Johannes Nichell begon hij in 2020 onder de naam HitP Studio met development van de game.

  1.0 als early access

  De eerste versie van de game werd eind 2021 via Itch.io uitgebracht. Op basis van feedback van de community werkten ze het perfectioneren van de speelervaring. Dat resulteerde in de 2.0 versie die nu is uitgebracht op Steam.

  In Schildmaid MX kiezen spelers een van de drie space fighters. Daarmee moeten ze de invasievloot die de planeet Bruenhild bedreigt een halt toe roepen. De developers noemen de game zeer toegankelijk voor nieuwelingen in het shmup-genre. Tegelijkertijd biedt Schildmaid MX de veteranen in het genre voldoende uitdaging.

  PC nu, console later dit jaar

  Schildmaid MX is te koop via Itch.io ($14,99) en op Steam (€14,79). HitP Studio werkt samen met Eastasiasoft aan de console release voor de de game. Later dit jaar is de game te spelen op Nintendo Switch, PlayStation 4 en 5, Xbox One en Xbox Series X|S.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img