More

  Oakenfold is de debuut game van solo-dev Rutger van Dijk

  Oakenfold is een turn-based strategy roguelike ontwikkeld door solo-developer Rutger van Dijk, die tijdens de pandemie besloot dat hij fulltime games wilde maken.

  In de game kruipen spelers in de huid van Asha, een van de laatste mensen op aarde die nog in leven is. In elke nieuwe playthrough kies je een van de drie Mindsets voor haar. Hiermee bepaal je de skills waarmee je het opneemt tegen je vijanden. Je krijgt vooraf te zien met welke aanvallen zij je te lijf gaan. Vervolgens is het aan jou om uit te vinden hoe je het beperkte aantal zetten dat je hebt te gebruiken om te winnen. Lukt je dat de eerste keer niet, dan kan je met de TimeScrubber de tijd terugdraaien en het nog eens proberen.

  Van hobby naar beroep

  Developer Van Dijk werkte in 2019 nog in loondienst bij de ING. Op dat moment waren games ‘slechts’ een hobby. Hij raakte geïnspireerd door Into the Breach en hij gebruikte in zijn weekenden een schaakbord om te experimenteren met turn-based mechanics. Toen de pandemie zich aandiende, besloot hij zijn baan op te zeggen en full-time Oakenfold te gaan werken.

  Hij lanceerde een Kickstarter campagne om te peilen of er voldoende interesse was om te blijven bouwen aan de game. Dat resulteerde in ruim €10.000 van 122 backers. Voldoende voor de solo dev om zijn project voort te zetten. De game is sinds november 2022 te spelen op op PC en sinds kort ook beschikbaar voor de Mac. Op Steam is een gratis demo van de game te downloaden. Bevalt die goed, dan koop je de volledige versie voor €18,49.

  Toekomst in games

  We vroegen Van Dijk wat we in de toekomst van ‘m kunnen verwachten. “Ik wil graag doorgaan in de game-industrie, maar ik weet nog niet in welke capaciteit. Misschien blijf ik in Amsterdam, maar het kan ook zijn dat ik buiten Nederland verder ga. We zien wel wat er op mijn pad komt.”

  Exposure HKU Games | 28 en 29 juni | Bibliotheek Neude in Utrecht | Toegang is gratisspot_img

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img