More

  Horizon Forbidden West en Rusty Lake vallen in de prijzen

  Deze week Nederlandse winnaars bij twee heel verschillende awards. Horizon Forbidden West won een Buma award en Rusty Lake sleepte een Mobile Game Award in de wacht.

  Buma Music in Media awards

  Aan het begin van de week werden in Amsterdam de Buma Music in Media Awards uitgereikt. Dit zijn de jaarlijkse onderscheidingen voor in de media werkzame componisten die hun werk gebruikt zien in media, waaronder games.

  Joris de Man en Niels van der Leest wonnen met Horizon Forbidden West de award in de categorie Videogames, VR en Metaverse. Uit het juryrapport: “Samen met twee buitenlandse componisten maakten De Man en Van der Leest alle muziek voor Horizon Forbidden West. Zij hebben een complexe, suggestieve en schaamteloos emotionele score gecomponeerd, die de uitgestrekte wereld van deze game perfect weergeeft. De jury noemt de kwaliteit verbazingwekkend. Het resultaat is een echt blockbuster-werk dat duidelijk minutieus is gecomponeerd voor elk stuk gameplay, video en inhoud van de game.”

  Mobile Game Awards

  Gisteren werden in London de Pocketgamer Mobile Game Awards uitgereikt. Rusty Lake won daar de award voor Best Indie Developer. Deze onderscheiding “erkent de prestaties van een klein team van ontwikkelaars dat het afgelopen jaar een game heeft uitgebracht of een bestaande game met succes heeft laten groeien.”

  Rusty Lake liet een aantal bekende namen uit de Lage Landen achter zich. Adriaan de Jongh, Bart Bonte en het door Nederlander Martijn van der Meulen in het VK opgerichte Snap Finger Click waren namelijk ook in de race voor best indie award.

  Beeld: via LinkedIn Niels van der Leest en Twitter Mobile Game Awards (zonder Rusty Lake, die niet aanwezig waren in Londen)

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img